Frei utestengt i 15 dager

Foto: (AP/SFDRS/Scanpix)

Nye bilder viser at Sveits´ Alexander Frei virkelig spyttet på Steven Gerrard. UEFA har gjenopptatt granskingen, og spissen spiller ikke mandagens kamp mot Frankrike.

21.06.04 19:24

Mandag ettermiddag ble Frei suspendert i 15 dager, mens anklagene om at han spyttet på Steven Gerrard blir etterforsket i lys av nye billedbevis.

- Med bakgrunn i de nye bildene vil ikke det sveitsiske fotballforbundet gjøre motstand mot en eventuell utestengelse. I den videre saksgangen vil spillere bli representert av en advokat, sa Sveits da i en pressemelding.

Nye bilder
Bare timer etter at den sveitske spissen ble frikjent av UEFA, tyder nye bilder fra den sveitsiske tv-kanalen SF DRS på at Alexander Frei virkelig sender en spyttklyse i nakken på Steven Gerrard.

- Jeg er glad for å bli frikjent. Jeg er ingen engel, men gjør ikke slike ting, sa Frei søndag.

Nå ser det ut som om uttalelsene er løgn og intet annet - noe UEFA setter svært liten pris på. Totti beklaget hendelsen umiddelbart, og UEFA sier langt på vei at straffen blir harderer for Frei - ettersom han har nektet for å ha gjort noe galt.

- Det må man regne med, sier UEFAS disiplinærinspektør, Gerhard Kapl, til SF DRS ifølge Reuters.

Frikjennelsen lagt til side
Mandag formiddag bekreftet UEFA også at organisasjonen har lagt til side søndagens avgjørelse hvor de frikjente spilleren, og at en beslutning i saken kan ventes mandag ettermiddag.

- Etter at nye videobevis ble lagt frem, har UEFA besluttet at kontroll- og disiplinærkomitéens beslutning vil bli appellert, sier en talsmann for UEFA.

Inntil videre er Frei suspendert i 15 dager. Saken vil imidlertid bli behandlet raskt dersom Sveits kvalifiserer seg for kvartfinale i Portugal.

Foto: SCANPIX/PHOTO KEYSTONE/MICHELE LIMINA

Manglet bevis
Saken ble søndag henlagt av UEFAs kontroll- og disiplinærkomité på grunn av manglende beviser. Da UEFA gransket påstandene var bilder fra en tysk tv-stasjon de eneste bevisene.

- Kontroll- og disiplinærkomitéen vurderte de fremlagte bevisene som ikke utvetydige nok, opplyste UEFA i går.

- Jeg er veldig glad, sa Alexander Frei da avgjørelsen ble kjent.

- Jeg hadde aldri dårlig samvittighet, men epiosden har gjort det vanskelig for laget, fortsetter Frei, som hele tiden har nektet for å ha spyttet på Liverpools midtbanespiller.

- Jeg gjør ikke slikt
- Jeg er en emosjonell spiller og ingen engel, men slike ting gjør jeg ikke. Jeg sa kanskje noen stygge gloser, men det er slikt som skjer i kampens hete, sa han også.

Sveits' landslagssjef Jakob Kuhn sa søndag ettermiddag at han håpet at saken var ute av verden.

Tidligere i mesterskapet ble som kjent Italias Francesco Totti straffet med tre kampers karantene etter å ha spyttet på danske Christioan Poulsen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag