*Nettavisen* Sport.

Freiburg studerer LSK-spiller

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove (SCANPIX)

Den tyske bundesligaklubben er til stede på La Manga.

17.02.12 16:45

LA MANGA (Nettavisen): Lillestrøm og flere andre norske lag er for tiden på La Manga for å spisse formen før den kommende tippeligasesongen.

Det samme er en haug med journalister, agenter og speidere.

Gerd Schwickert er talentspeider for den tyske bundesligaklubben Freiburg. Han har ansvar for spillermarkedet i Skandinavia, og ser det meste av treninger og kamper på vindfulle La Manga.

Ser på Ringstad
Schwickert, som for øvrig har spilt 209 kamper og scoret 33 mål i Bundesligaen, forteller til Nettavisen at Freiburg har dårlig råd, og at de nå har vendt hovedfokuset i spillerjakten mot det nordiske markedet.

Talentspeideren avslører også at klubben skal studere LSKs Stian Ringstad.

LSK skal spille to kamper på La Manga, og møter Piast Gliwice og Brann. Da vil Freiburg være på tribunen for å se nærmere på Lillestrøms 20 år gamle venstreback.

Må vente
Siden overgangsvinduet i Tyskland ikke åpner før 1. juli, må uansett Freiburg vente til den tid før det kan være aktuelt med en overgang.

Men den tyske klubben styrer mot nedrykk, og planlegger lengre frem i tid.

Freiburg er på jakt etter spillere på venstresiden, og Ringstad har vekket speiderens oppmerksomhet. LSK-spilleren kan som kjent bekle både venstreback- og venstrekant-rollen, og har lenge vært regnet som et av landets mest lovende spillere. Han har også flere U-landskamper for Norge på ulike nivåer.

Smigret
Stian Ringstad var ikke klar over interessen fra tyskerne når Nettavisen tar kontakt.

- Det er overraskende, men veldig smigrene. Det kom som et lite sjokk nå, men det er kjempegøy, og en inspirasjon for å stå på knallhardt og vise seg frem, sier han til Nettavisen.

Han vil ikke si så mye om Freiburg kan være en interessant klubb for ham i fremtiden.

- Det får vi ta stilling til om det blir aktuelt, sier han.

LSK-trener Magnus Haglund visste ikke om interessen fra Freiburg, og vil ikke spå hvor mye Lillestrøm eventuelt kommer til å kreve for ham.

Ringstads kontrakt strekker seg ut 2013-sesongen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.