RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Freste mot kjendis og presse

Foto: Tor Richardsen (Scanpix)
Sist oppdatert:
Åge Hareide sa unnskyld. Så tok han for seg pressen og kjendis-angiveri.

SAS-HOTELLET (TV 2 Nettavisen): Landslagssjefen hadde mye på hjertet dagen derpå. Han beklaget først overfor det norske folk den flaue forestillingen mot Skottland.

Så gikk han løs på pressen - og en ikke navngitt kjendis.

Oppgitt
I forbindelse med Skottland-kampen skal en kjendis nemlig ha tystet på en landslagsspiller som drakk kaffe på et utested. Kjendisen skal ha hevdet at landslagsspilleren drakk øl.

- Det var ikke Nils Nilsen som ringte dette inn. At kjente personer forsøker å angi fotballspillere er skammelig. Det er offentlige personer som forsøke å lage en hønseflokk ut av en fjær. Det er skammelig, gjentok landslagssjefen.

- Han ble konfrontert med at han drakk øl, men han drakk kaffe. Forbundet ble spurt om retningslinjer for bruk av alkohol, men han drakk kaffe. Det medførte unødvendig ressursbruk for oss. Denne jakten på overskrifter. Det er skuffende av pressen.

- Det er null disiplinærproblemer på landslaget. Vi har det kjekt. Kanskje for kjekt, fortsatte han.

Åge Hareide: «Skammelig kjendisangiveri...»

Landslagssjefen hisset seg også opp over at han hadde blitt kalt " feig" i en Oslo-avis, Dagbladets sak om Alex Valencia før kampen, " Reddet fra gata", og bruken av metaforen "av og til har du bare lyst til å henge deg" - som han selv brukte etter Skottland-tapet.

- Jeg skal ikke ta livet av meg. Man kan jo nesten tro det når man leser dagens aviser. Det var en metafor. Det er ufordragelig at den blir slått opp. Jeg skulle aldri sagt det. Det er min feil. Men dere skulle aldri trykt det. Det er deres feil, sa han.

Åge Hareide: «Ufordragelig bruk av metafor...»

Da Hareide overtok som landslagssjef varslet han full åpenhet rundt landslaget. Etter de siste dagenes eksempler, oppfordret han nå pressen til å gå noen runder med seg selv. Landslagssjefen vil ikke ha News of the world-tilstander (en britisk tabloid, red. anm.), og varslet at konsekvensene kunne bli et mer lukket miljø.

- Gruppa fungerer så veldig bra nå. Er det derfor det letes så hinsides etter grums? undret assistent Stig Inge Bjørnebye.

Hareide forsvarte også André Bergdølmos rett til å mene at pressen hadde vært illojal - da Norges lagoppstilling ble offentliggjort.

- Nå skal jeg fortelle en artig historie. En artig historie. Vi hadde lukket trening, men leier ut deler av Ullevaal som kurs- og konferanse-lokale. En person så treningen, ringte en redaksjon og sa at han kunne se treningen. De spurte om han kunne se på formasjonene og laguttaket. Og det gjorde personen. Hvis André mente at det var illojalt, så får han mene det, sier landslagssjefen.

- Ikke News of the World
Per Edgard Kokkvold, generalsekretær i Norges presseforbund, mener at Hareide bommer totalt med deler av kritikken.

- Hvis man sier at det er News of the World-tilstander i norsk presse, da kjenner man dårlig til News of the World. Det er det ikke, sier Kokkvold til TV 2 Nettavisen.

- Og Hareide vet godt hvordan den moderne medieverdenen er. Bruker han metaforer må han også regne med at mediene bringer dem videre, men det er ikke en eneste leser som er dum nok til å tro at Hareide faktisk vurderte å henge seg. Dette er ikke krenkende for noen, sier han.

Og finner ingen av landslagsledelsens eksempler problemfylte.

- Men hvis Hareide har eksempler på uakseptable arbeidsmetoder, har han ikke bare rett, men plikt til å si fra om det, og jeg utelukker ikke at det har vært overtramp. Det ville vært rart om det ikke hadde vært det. Men med bakgrunn i disse eksemplene må man mer akseptere at mediene og trenerne ikke alltid har sammenfallende interesser, sier Kokkvold.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere