Frigg-trener sparket ut etter 12 strake seirer

MISNØYE I FRIGG: Hele A-stallen til Frigg har levert en klage til klubbens styre, ledet av Erling Fossen (innfelt).

MISNØYE I FRIGG: Hele A-stallen til Frigg har levert en klage til klubbens styre, ledet av Erling Fossen (innfelt). Foto: Stian Lysberg Solum / Eivind Michaelsen (NTB scanpix / Mediehuset Nettavisen)

Nå truer hele A-laget til Frigg med å slutte hvis ikke Erling Fossen og resten av klubbstyret snur i saken.

19.12.14 22:39


Sterke krefter i Frigg jobber for å få den omstridte treneren Nima Backi inn i apparatet rundt klubbens A-lag for herrer.

Backi er omstridt fordi en rekke klubber og foreldre klager på at han har tatt kontakt med spillere – barn på mellom 12 og 15 år – i andre klubber for å hente dem til Frigg. Nettavisen har også omtalt en Frigg-kamp på gutter-15-nivå som mange har reagert på.

A-laget til Frigg avsluttet sesongen med tolv strake seirer og endte på andreplass i 3. divisjon, avdeling 2. Likevel fikk ikke hovedtrener Magnus Aadland fortsette.

Den avgjørelsen er så upopulær i spillergruppen at hele A-stallen har signert et opprop for å få Aadland gjeninnsatt. Spillerne går faktisk så langt som til å si at de ikke vil være en del av Friggs A-lag i 2015 dersom ikke Aadland får tilbake trenerjobben.

- Det er en samlet spillergruppe som stiller seg bak Magnus som trener. Han har gjort en veldig bra jobb i år, både sportslig og sosialt. Vi er en samlet gruppe som gjerne vil ha ham med videre som trener for laget, forteller Kenneth Torvik Tønne, spissen som denne sesongen scoret sitt 100. mål for klubben.

Torvik Tønne forteller at spillerne reagerer sterkt på klubbens framferd.

- Lignende har jeg aldri vært borti. Personlig er jeg meget kritisk til den prosessen som har vært. Måten Magnus er blitt behandlet på, støtter ikke opp om de verdiene vi ønsker skal være gjeldende i Frigg. Vi skal behandle mennesker på en ordentlig måte. Han har ikke blitt det, sier Torvik Tønne til Nettavisen.

Styret har - med knapt flertall – innstilt på et nytt trenerteam, hvor altså Nima Backi er tiltenkt en rolle.

- Vi har sagt ifra at vi ikke ønsker den konstellasjonen. Vi opplever dette som en ganske uryddig prosess der den sportslige evalueringen som A-laget har gjort, ikke er blitt hørt av fem enkeltpersoner i styret, som velger å overse et samlet A-lag, sier Frigg-spilleren.

Selv ønsker ikke Magnus Aadland å kommentere saken overfor Nettavisen.

I dokumentet som A-laget har signert og sendt til styret i klubben, står blant annet følgende: «De undertegnede spillerne på dette dokumentet bekrefter at de ikke ønsker å være en del av Friggs A-lag i 2015 dersom flertallet i styret vedtar sportslig utvalgs innstilling å ikke å fortsette med Magnus Aadland som hovedtrener».

Styreleder Erling Fossen i Frigg svarer følgende på hvorfor Aadland ikke får fortsette som A-lagstrener:

- Årsmøtet i Frigg vedtok femårsplanen Frigg 2019 på årsmøtet vårt. Den sier at vi skal bli en av de beste klubbene i Oslo på spillerutvikling. Da vurderte styret det dithen at vi må ansette en trener som har det som fokus og kompetanseområde.

- Hvilken plan har dere for A-laget dersom spillerne gjør alvor av trusselen om å slutte, hele gjengen?

- Normal utskiftning på en A-lagsstall der ingen har kontrakter, er rundt 10-12 hvert år. Flere enn det vil vi ikke miste. Vi tror de fleste velger å bli. Dessuten har vi en liste på 32 spillere - hvorav mange gamle friggspillere - som gjerne vil spille i en klubb med fokus på spillerutvikling.

- Nettavisen har fått opplysninger som indikerer at Nima Backi er aktuell i et trenerteam rundt A-laget. Hva gjør ham bedre skikket?

- Dette får det nye styret svare på. Frigg 2019 har fokus på spillerutvikling. Nima Backi er god på spillerutvikling. Så veldig utenkelig at noen tenker på han i en slik rolle er det ikke. Det vil i så fall bestå av et team med en hovedtrener, en defensiv trener/koordinator i ungdomsavdelingen, og en spillerutvikler, sier Fossen til Nettavisen.

Frigg har innkalt til ekstraordinært årsmåte 7. januar, hvor eneste sak på agendaen er valg av nytt styre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.