Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frikjenner Nannskog

Foto: Marius Vik
Sist oppdatert:
- Daniel er ingen bråkmaker, sier det svenske fotballforbundet.

NADDERUD/OSLO (Nettavisen): Daniel Nannskog har sjelden vært redd for å si hva han mener. I Norge har de fleste lært seg å elske den svenske måltyven nettopp av den grunn, men i Sverige har ikke alle vært like begeistret.

I lang tid har man i svenske pressemiljøer ment at grunnen til at Stabæk-spissen ikke har fått plass på det svenske landslaget, er at 34-åringen er en bråkmaker som tar for mye plass. At han overfor en fotograf skal ha illustrert sitt landslagsmål mot Ecuador i 2007 med en jukkebevegelse og bekreftet at han scoret målet med sin mest private kroppsdel, skal ifølge svensk presse ha vært en viktig årsak til at Nannskogs har vært like hot på landslaget som Osama bin Laden ville vært i New York.

Men for en uke siden kom telefonen som brakte jubelen i taket i Nannskog-hjemmet.

- Jeg pratet med (assistenttrener) Roland Andersson om de ryktene der - at jeg skulle være en bråkmaker og ikke bra for troppen. Han sa at det der var bare tull, sier en lettet Daniel Nannskog til Nettavisen.

- Sprer en god stemning
For – det er ikke sånn han mener han selv er. Snarere tvert imot.

- Jeg er positivt innstilt, og er det én ting som er min styrke, så er det at jeg ler og tuller mye, og sprer en god stemning i laget. Det var det Roland (Andersson) sa sist da jeg var med, men det var deilig å høre det fra ham nå også, forteller Stabæk-spissen.

- Det har vært en myte i svensk media, sier Nannskog, tydelige lettet over at «bråkmakerstempelet» er dødt og begravet.

Ladet opp med dobbel jubel
Nå er han bare fokusert på én ting – å få vist seg fram på skikkelig vis i landslagstrøya igjen. I helgen går turen til USA hvor et B-preget Sverige skal møte USA og Mexico i to privatlandskamper.

- Jeg fikk vel beskjeden om at jeg skulle være med først for en ukes tid siden, så jeg har ikke fått ladet opp så godt jeg kunne ha gjort. Men formen er god, og på torsdag scoret jeg to mål og hadde to assists da A-laget møtte juniorlaget til Stabæk, sier spissen fornøyd.

- To fine scoringer, og to fine assists, legger måltyven fornøyd til.

- Du føler ikke at du er blitt et trettendevalg nå som du kalles inn i siste liten på et B-preget Sverige?

- Nei, jeg fikk en grei begrunnelse på hvorfor det ble slik. Nå er jeg bare skikkelig stolt over å få ta på meg landslagstrøya. Det er en voldsom ære, og det er det jeg tenker på nå, forteller Nannskog.

- Men målet er å få vist meg fram på treningene, og selvsagt å score i kamp – hvis jeg får sjansen.

Spent Jönsson
Det regner trener Jan Jönsson også med at Stabæk-eleven skal klare.

- Han har sett pigg ut på trening, og var bra sist gang han var med på landslaget. Dette er en fin sjanse for Daniel til å få vist seg fram, mener Stabæk-treneren.

Jönsson har heller ikke problemer med at måltyven ble plukket ut så sent i landslagstroppen, og at det skal kunne virke demotiverende.

- Nei, jeg pratet med Roland Andersson om det der, og fikk en grei begrunnelse. De hadde først og fremst lyst til å se litt på «fremtidens spillere» og det syntes jeg var en grei begrunnelse, sier Jönsson til Nettavisen.

Ingen av de to Stabæk-svenskene ønsker likevel å tenke så altfor lang fram i tid.

Tenker ikke på VM-kvaliken
Å spille seg inn i landslagstroppen til den kommende VM-kvalifiseringskampen mot Portugal hevder nemlig Nannskog er noe han har brukt lite energi på.

- Nei, det har jeg ikke tenkt mye på. Jeg har sagt at jeg anser det er fem spillere som er foran meg på rankinglisten; Henke, Zlatan, Marcus Berg, Markus Rosenberg og Elmander. Det er spillere i kanonligaer, kanskje bortsett fra Marcus Berg i Nederland, men han gjør sine saker bra der.

- Det er bare én gang at jeg har sagt at jeg burde ha vært med fremfor de som ble tatt ut. Da hadde Patrik Ingelsten en skikkelig måltørke, men kom med, mens jeg vel hadde syv mål på tre kamper eller noe sånt, men ble utelatt. Såpass ambisiøs må man likevel få være, man er ikke noen bråkmaker av den grunn. Blir man ikke skuffet, så har man ikke rett innstilling, mener Nannskog.

- Opp til Stabæk
Skuffet er likevel Nannskog over de pågående Stabæk-forhandlingene, selv om han insisterer på at de ikke vil distrahere ham fra landslagsoppdraget. Han vil bare ha fortgang i prosessen.

- Vi må vi få en avgjørelse på det her. Jeg må få et ja eller nei snarest, krever Stabæk-juvelen.

- Hvis det ikke blir noen avtale, så er ikke det bra, men da vet jeg i alle fall hva jeg har å forholde meg til.

- Er dere langt fra hverandre?

- Nei, jeg mener ikke det. Det var et positivt møte på onsdag, men det er fortsatt noen greier som gjenstår for at det skal bli en kontrakt. I mine øyne er det ikke store sakene, men nå er det opp til Stabæk om de vil ha meg her i tre år til eller ikke. Ballen ligger i deres hender, men jeg vil ha et svar nå, og ønsker ikke at denne saken skal trekke ut lenger, avslutter Tippeligaens ukronede målkonge.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!