*Nettavisen* Sport.

«Frisk og pen» spiss søker jobb

Foto: AFP/Scanpix

Michael Owen jakter ny klubb.

14.06.09 14:15

Newcastle rykket som kjent ned fra Premier League denne sesongen, og livet i The Championship er ikke like fristende for stjernespiss Michael Owen. Han vil tilbake til toppen.

Derfor har spillerens representanter snekret sammen en 34-sider lang skrytebrosjyre, og sendt den til åtte Premier League-klubber, i håp om å skaffe Owen en ny arbeidsgiver.

Aston Villa, Everton, Portsmouth og West Ham skal være fire av de åtte klubbene som har fått tilbudet.

Frisk og pen
Dokumentet er produsert av selskapet som ivaretar Owens interesser, Wasserman Media Group, og gruppen er ikke beskjedene i sin beskrivelse av måljegeren.

Den tidligere Liverpool-helten markedsføres i skrytebrosjyren som en «frisk, sunn og pen» spiss, med fantastiske avslutningsegenskaper, og stor kommersiell verdi.

Owen har imidlertid slitt voldsomt med skader gjennom karrieren, og hvorvidt han faktisk er frisk kan diskuteres. Agentene har i hvert fall inkludert en legerapport.

- Selv om det har vært interesse fra utlandet, så har Michael gjort det klart at han helst vil spille i Premier League, sier WMG-direktør Sam Rush ifølge News of the World.

- Så ved sesongslutt snekret vi sammen et dokument med all den informasjonen som klubbene trenger, og sirkulerte dette til en rekke aktuelle arbeidsgivere, sier Rush.

Fra topp til bunn
Michael Owen startet karrieren som stjerneskudd i Liverpool, før han ble en del av Real madrids «Galacticos» i 2004. Siden den gang har det bare gått nedover for spissen.

Mangel på spilletid i Spania gjorde at han reiste hjem til England, og Newcastle, men skader, og mangel på sportslig suksess gjorde oppholdet til en eneste stor fiasko.

29-åringens kontrakt med Tyneside-klubben løper ut 30. juni, og siden klubben rykket ned fra Premier League, har de neppe råd til å betale hans gigantlønn neste sesong.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.