*Nettavisen* Sport.

Frisk slutter

Foto: AFP/Scanpix

Den svenske FIFA-dommeren Anders Frisk trekker seg fra jobben med umiddelbar virkning etter å ha mottatt dødstrusler. – Jeg går aldri ut på en fotballbane igjen, sier svensken.

12.03.05 09:20

Anders Frisk har fått nok. Etter to uker med trusler fra Chelsea-supportere etter klubbens 1-2 tap i Barcelona legger svensken fløyta og kortstokken på hylla for godt.

- Jeg har blitt utsatt for ting jag aldri ting jeg aldri har kunnet forestille meg. Jeg elsker å dømme og har gjort det siden 1978, men det som har skjedd de siste 16 dagene har gjort at det ikke er verdt å fortsette, sier Frisk til Aftonbladet.

Dødstrusler
Dråpen som fikk begeret til å flyte over for den kontroversielle dommeren var dødstrussler mot ham og familien.

- Det har kommet trusler både på telefon, via e-post og vanlig post, og det har til og med gått utover familien min. Jeg har bestemt at ingen andre i familien enn jeg skal tømme postkassa. Jeg har en stor familie og er urolig, hva som helst kan tydeligvis hende.

Håndtrykk til besvær
23. februar ble Frisk ufrivilling hovedperson på Nou Camp. Han ga Chelseas Didier Drogba sitt andre gule kort for kvelden, og spissen måtte ta en tidlig dusj. Med en mann mindre på banen snudde Barcelona Champions League-oppgjøret og vant 2-1.

Etter kampen gikk Chelsea-trener José Mourinho til verbalt angrep på Frisk og protesterte mot at svensken hadde hilst på Barcelonas trener Frank Rijkard i pausen. Chelseas supportere var like rasende og mente Frisk hadde gitt spanjolene seieren.

Etter kampen tok det ikke lang tid før Frisk mottok dødstrusler både hjemme og på jobb.

- Nå håper jeg det gir seg når de får vite at jeg har sluttet som dommer. Jeg skal aldri gå ut på en fotballbane igjen, avslutter Frisk.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag