*Nettavisen* Sport.

Frisparkkongen rystet Barca

Foto: AFP/Scanpix

Juninho vartet opp med perlescoring.

24.02.09 23:49

LYON - BARCELONA 1-1:

Juninho Pernambucano er kanskje ikke den spilleren som får mest skryt ute i fotball-Europa, men år ut og år inn leverer midtbanemannen det ene kunststykket etter det andre for Lyon.

Brassen er en mester på å omsette frispark i mål. Og mange mener 34-åringen er en av verdens aller beste når det kommer til å finne nettet fra dødball. Det fikk Barcelona i hvert fall merke i tirsdagens mesterligakamp.

Kampen var nemlig bare sju minutter gammel da Juninho vartet opp med litt brasiliansk magi. Lyon hadde fått frispark ute på venstresiden, rundt ti meter ute fra dødlinjen.

Juninho skrudde ballen mot vinkelen, og keeper Victor Valdes så sjokkert ut da ballen gikk over ham og i mål. Barca-målvakten var nok feilplassert, men uansett et flott mål.

To ganger i stolpen
Før dette hadde gjestene allerede vært farlig frampå. Thierry Henry ble spilt igjennom etter fire minutter, men dessverre for Barcelona var pasningen litt for lang og upresis.

Samuel Eto'o var også nær scoring i første omgang. Lionel Messi spilte igjennom til spissen, og avslutningen gikk forbi keeper, men i stolpen. Returen ble klarert.

Også Lyon testet treverket. Etter en snau halvtime fikk Karim Benzema ballen på tjue meter, og spissen hamret løs så fort han fikk sjansen. Skuddet smalt i stolpen.

Henry reddet dagen
Etter hvilen var det Barcelona som sto for de største sjansene. Den første kom på et frispark i det 57. minutt. Ballen skiftet retning i en forsvarsspiller, og hadde adresse mot målet, men Hugo Lloris i Lyon-målet reagerte lynkjapt, og fikk slått til corner.

Men så, drøye 20 minutter før full tid skulle det endelig lykkes for gjestene. Lionel Messi slo en corner, og Rafael Marquez headet videre mot bakerste stolpe. Der ventet Thierry Henry, og franskmannen kunne stupe inn utligningen på Stade de Gerland.

Dermed endte kampen 1-1. Dette betyr at Barcelona har det beste utgangspunktet foran returen, som spilles på Nou Camp 11. mars. Lyon er imidlertid langt fra utslått.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.