RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Første afrikanske lag til VM

Foto: Afolabi Sotunde / Reuters / NTB scanpix
Sist oppdatert:
Nigeria kvalifiserte seg til Fotball-VM på lørdag kveld.

Nigeria er det første afrikanske laget som er klare for Fotball-VM i Brasil neste år, etter at Etiopia ble beseiret 2-0 hjemme på lørdag.

Nigerianerne hadde 2-1 å gå på fra det første møtet mellom de to lagene, og fikk nervene ytterligere beroliget da dommeren dømte straffespark etter en hands innenfor 16-meteren 20 minutter ut i kampen.

Victor Moses tok ansvar, og Liverpool-spilleren hadde ingen problemer med å sette inn 1-0 for superørnene.

Tidlig i andre omgang fikk Etiopia en stor sjanse til å utligne, men Nigeria-keeper Vincent Enyeama viste solid spill da han stanset Salahdin Ahmed på vei gjennom.

I stedet punkterte innbytter Victor Obinna kampen åtte minutter før slutt, da han sendte et frispark rett i mål uten at Etiopias keeper imponerte nevneverdig med sitt forsøk på å stoppe ballen.

4-1-seieren sammenlagt betyr at Nigeria, som vant Afrikamesterskapet i februar i år, er klar for sitt femte VM-sluttspill siden USA-VM i 1994. Siden den gang er det bare til VM i Tyskland i 2006 at laget ikke har kvalifisert seg til verdens største fotballturnering.

PS. Sent lørdag kveld endte det 1-1 mellom Senegal og Elfenbenskysten, noe som sender sistnevnte til VM i Brasil. Etter 3-1 til Elfenbenskysten i første kamp presset vertene hardt på for den avgjørende 2-0-scoringen, men i stedet kontret Elfenbenskysten inn utligningen på overtid.)

Kvalifisering til VM i Brasil, Afrika:

Nigeria - Etiopia 2-0 (4-1 sammenlagt)
Senegal - Elfenbenskysten 1-1 (2-4 sammenlagt)
Tunisia - Kamerun: Spilles søndag (0-0 i første kamp)
Egypt - Ghana: Spilles tirsdag (1-6 i første kamp)
Algerie - Burkina Faso: Spilles tirsdag (2-3 i første kamp)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere