RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Gorm Kallestad / Scanpix

Første LSK-poeng på ti uker

Sist oppdatert:
Lillestrøm unngikk ny negativ rekord med uavgjort mot Stabæk.

LILLESTRØM - STABÆK 1-1:

Lillestrøm har ikke imponert mange med sine prestasjoner de siste ukene.

Formkurven viste seks strake tap før kveldens kamp på Åråsen. Med ytterligere et nederlag mot Stabæk ville LSK satt klubbrekord i kamper på rad uten poengfangst.

Kanarifuglene satt tidligere i høst rekord for antall kamper uten å score mål.

Stabæk hadde selv kun én seier på de siste seks kampene, mot tabelljumbo Sarpsborg 08. Begge lagene har solgt unna viktige spillere i løpet av sesongen.

Med to mannskap som i tillegg var i laber form lag endte kampen også med poengdeling.

Tilfreds Berg
1-1 var et resultat Lillestrøm-trener Henning Berg hadde mest grunn til å være fornøyd med.

- Det var en variabel kamp der vi gjorde en del bra i første omgang. Vi er fornøyde med at vi fikk med oss ett poeng med tanke på at Stabæk var bedre enn oss spillemessig, sa Berg til TV2 etter poengdelingen.

- For oss er det framgang i det å ta poeng og ikke tape. Stabæk er et godt lag som for tiden spiller bedre enn oss. Det viser også tabellsituasjonen, la Berg til.

Hjemmelaget åpnet best på Åråsen, selv om viktige Björn Bergmann Sigurdarson fortsatt manglet i startoppstillingen. Uten islendingen i laget har det blitt langt mellom scoringene.

Lørdag fikk Ohi Omoijuanfo tillit fra start som spiss sammen med Fredrik Guldbrandsen. Førstnevnte skal ha mye av æren for kampens første mål, men må dele den med Stabæk-keeper Jan Kjell Larsen.

Svak retur
Larsen har holdt Jon Knudsen ute av laget en tid, og har bidratt til at keeperkollegaen har mistet landslagsplassen.

Det var imidlertid lite som minnet om landslagsnivå da Larsen slapp returen rett i føttene på Mathis Bolly etter 26 minutter.

Et skudd fra Omoijuanfo ga den tidligere U-landslagsmålvakten mer enn nok å hanskes med, og Bolly kunne knapt unngå å sende LSK foran om han hadde forsøkt.

LSKs spissproblem har kanskje vært den aller viktigste årsaken til de svake resultatene i høst. Lørdag pådro Fredrik Gulbrandsen seg gult kort og må stå over neste kamp borte mot Viking.

Fortjent utligning
Like etter sørget Alain Junior Ollé Ollé for 1-1. Det var fullt fortjent ettersom Stabæk hadde styrt spillet i nesten en halv time etter sidebyttet.

- Vi hadde ballen utrolig mye og burde vunnet, fastslo Stabæk-trener Jörgen Lennartsson overfor TV 2.

Svensken ga tillit fra start til mye omtalte Herman Stengel (16), spilleren Vålerenga har sikret seg kjøpsopsjon på. Lennartsson mener ikke at bråket rundt overgangen til Veigar Páll Gunnarsson, og at Stengel viste seg å være en del av denne, har påvirket unggutten.

- Dette har ikke vært noe problem for ham. Han har bra støøte i garderoben. Vi lar oss ikke påvirke av det som står i avisene og sies på TV, hevdet Stabæk-treneren.

Vertenes Fredrik Guldbrandsen ble erstattet av G18-landslagsspiller Henrik Kjelsrud Johansen i sluttminuttene. Sistnevnte har vært skadd nesten hele tiden siden ankomsten til Lillestrøm i sommer.

Innbytteren fikk ikke markert debuten med stort annet enn å få gult kort for filming. I neste kamp får han kanskje muligheten fra start da mangler Lillestrøm nemlig enda en spiss.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere