RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Første møte siden 39 døde

(Scnanpix)
Sist oppdatert:
Sist Liverpool og Juventus møttes, døde 39 mennesker. Nå møtes fotball-gigantene igjen.

Oppgjøret blir det første klubbene imellom siden Heysel-tragedien i mai 1985, da 39 fans, de fleste av dem italienske, døde etter at en vegg kollapset på stadionanlegget. Veggen falt sammen etter at Liverpool-fans stormet den.

Spesielt
Det engelske fotballforbundet trakk umiddelbart sine lag fra europeiske konkurranser før de ble utestengt av UEFA. I fem år deltok ingen engelske lag på den europeiske arenaen.

- Det vil definitivt bli en spesiell begivenhet, sa Juventus’ representant til stede på trekningen, Romi Gai, til Reuters. - Jeg tror det vil bli en stor sportsbegivenhet, som vil foregå i en positiv ånd, la han til.

De to oppgjørene i kvartfinalene finner sted i april, og Liverpool-formann Rick Parry gleder seg:

- Det er så lenge siden vi spilte mot hverandre. Vi har prøvd et par ganger å få til noen vennskapskamper, men det gikk aldri. Nå vil jeg si at det er et fantastisk forhold de to klubbene imellom, også blant supporterne. Alt skjedde for lenge, lenge siden. Det er noe du aldri glemmer, men jeg tror alle vil være mer fokusert på fotballen nå, sier han.

Bare United
Mellom 1977 og 1984 var engelske lag toneangivende i europeisk sammenheng. Etter at klubbene ble utestengt i kjølvannet av Heysel-tragedien, er det bare ett engelsk lag som har vunnet den gjeveste pokalen i Europa. Det gjorde Manchester United i 1999.

Heysel stadion ble senere revet og bygd opp igjen som Kong Baudouin stadion på akkurat samme sted. Det ble spilt kamper på den arenaen under EM 2000.

Slik spilles kvartfinalene i Champions League:

Liverpool-Juventus
Milan-Inter
Lyon-PSV
Chelsea-Bayern München

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere