RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Førsund til sak mot HamKam

Foto: Erlend Aas (Scanpix)
Stevner Hamar-klubben for usaklig oppsigelse.

Spillerorganisasjonen NISO har stevnet HamKam i retten for usaklig oppsigelse av midtstopper Arnar Førsund. Dette er første gang en spiller saksøker en klubb for usaklig oppsigelse.

Det er NISO-leder Joachim Walltin som bekrefter dette til NRK.

Hamar-klubben sa opp fem spillere i fjor høst for å spare penger etter nedrykket til 2. divisjon, en av dem var Førsund, som ennå ikke har klart å skaffe seg en ny jobb, og er nå arbeidsløs.

- Jeg fikk sparken på økonomisk grunnlag, mens HamKam ansatte ti nye spillere, de fleste før vi fikk oppsigelsene, så vidt jeg husker, sier Arnar Førsund til statskanalen.

NISO-lederen sier at Førsund først og fremst krever erstatning for tapte inntekter.

- Saken er overtatt av vår advokat i LO. Det har vært forhandlinger, men partene nådde ikke fram, og derfor har vi tatt ut en stevning mot HamKam, sier Waltin til NRK.

HamKam på sin side hevder at de hadde saklig grunn til å si opp de fem spillerne, og ifølge klubbens advokat skal alle spillerne ha fått tilbud om ny kontrakt med lavere lønn.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere