Frustrasjon i Bolton

Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/ADRIAN DENNIS

Bolton-manager Sam Allardyce er frustrert over manglende uttelling på spillermarkedet i sommer.

10.08.05 07:08

Bolton Wanderers imponerte enormt forrige sesong, og var til slutt bare tre poeng fra en plass i Champions League. Likevel hadde den tradisjonsrike klubben grunn til å juble: For første gang i historien skal laget spille i Uefa-cupen. Alt så rosenrødt ut da sommerferien kom.

Nå er fargen nærmere mørkerød.

Manager Sam Allardyce hadde definitivt håpet å ha en bredere stall uka før sesongstart. 18 spillere er 6 færre enn han ønsker seg.

- Jeg forsøker hardt å ikke få panikk eller bli for desperat. Jeg har lyst på et antall spillere av riktig kvalitet, men jeg må motstå fristelsen til å hente inn spillere bare for å hente inn noen, sier Allardyce til BBC.

Det er tre uker igjen til overgangsvinduet stenger. Kun to mann er hentet inn: Jared Borgetti og Abdoulaye Diagne-Faye. Borgetti er en målfarlig spiss og Diagne-Faye en sterk midtstopper som også kan spille i en defensiv midtbanerolle.

- Vi er glade for at vi kanskje for første gang på veldig lange har en skikkelig måljeger hos oss, som kan ble en anerkjent målscorer i Premier League, sier Allardyce om Borgetti, mexikaneren som kom til England etter prøve-VM i Tyskland.

Det er vanskelig å spå hvor gode Bolton blir kommende sesong, når halve førsteelleveren kanskje ikke engang er i klubben ennå. Men den tynne stallen og belastningen med å delta i Uefa-cupen er to gode argumenter for at Bolton får en nedtur.

Spillere inn: Jared Borgetti (fra Pachuca for 1 mill. pund), Abdoulaye Diagne-Faye (på lån fra Lens), Ali Al-Habsi (kommer fra Lyn etter sesongslutt i Norge).

Spillere ut: Fernando Hierro (lagt opp), Vincent Candela (gratis til Udinese), Jason Talbot (gratis til Mansfield), Anthony Barness (frigitt), Kevin Poole (frigitt), Julio Cesar (frigitt), Charlie Comyn-Platt (frigitt), Florent Laville (frigitt), Ricky Shakes (frigitt), Blessing Kaku (frigitt).

Plassering i fjor: 6. plass

TV 2 Nettavisens tips: 11. plass

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag