Frustrert over Viking

Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX

Ute i kulden, null tillit, uten framtid i klubben. Mame Niang har det tøft for tida.

02.02.10 15:21

STAVANGER (ANB): For en drøy måned siden fikk Viking-spiller Mame Niang beskjed om at han ikke er med i klubbens framtidsplaner.

– Jeg synes ikke jeg fortjener dette etter det jeg gjorde for å komme til klubben. De har ikke behandlet meg rettferdig, sier Niang til Rogalands Avis.

Siden han fikk den knusende beskjeden har han jobbet hardt med å skaffe seg en ny klubb. Først var han på prøvespill hos tyske Rot Weiss Ahlen, uten at det førte til noen overgang. I ettertid har han takket nei til prøvespill i tsjekkiske Slavia Praha og ungarske Debrecen, melder lokalavisen.

Frustrerende situasjon
Natt til 2. februar stengte det internasjonale overgangsvinduet, og Niang er fortsatt Viking-spiller.

– Jeg likte ikke de tilbudene jeg fikk. Min agent fraråder meg å gå til disse klubbene, sier Niang.

Kun klubber fra Norge, Sverige, Finland, Russland, Ungarn og fra Nord-Amerika kan hente spillere i ytterligere noen uker.

– Det er veldig frustrerende å ikke finne en ny klubb, men jeg ønsker ikke å gjøre noe forhastet.

Etter en brukbar høstsesong 2008 ble fjorårets sesong en stor nedtur for spissen. Lite spilletid, dårlige prestasjoner, utenomsportslige episoder og farens bortgang gjorde 2009 til et lite minnerikt år.

Han innrømmer at den uheldige nedskallingen av daværende klubbkamerat Jone Samuelsen kan være noe av grunnen til at han ikke inngår i klubbens framtidsplaner.

– Jeg tror det kan være en av grunnene, og hvis det stemmer burde de gitt meg beskjed. Vi er alle sammen mennesker, og det er menneskelig å gjøre feil, sier han.

To spisser
Sportsdirektør Egil Østenstad sier følgende:

– Det er flere ting som førte til beslutningen, og episoden med Mame og Jone i fjor spilte også en rolle, sier han.

– Jeg har snakket med Mame flere ganger siden sesongslutt, og jeg føler vi har gitt ham gode oppdateringer på hvordan situasjonen ser ut, sier Østenstad.

I fjor var det Maurice Ross som fikk beskjed om at han var uønsket i Viking, og sto fritt til å finne seg ny klubb. Ross fikk ikke trene med A-laget, og ble til slutt løst fra kontrakten.

– Den siste måneden har vært tøff, og jeg har aldri vært i en slik situasjon før. Det er viktig at jeg er sterk og oppfører meg profesjonelt. Jeg lever som normalt og prøver å holde hodet oppe. I slike situasjoner er det viktig å være sterk, sier Niang.

Etter at Viking kvittet seg med Peter Ijeh, står klubben igjen med kun to spisser utenom Niang. Det er nyervervelsen Patrik Ingelsten og unggutten Tommy Høiland – sistnevnte scoret ikke et eneste mål i eliteserien 2009. (ANB)

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.