Gå til sidens hovedinnhold

Frykt for fotballbråk i Danmark

Politiet i Danmark frykter massivt fotballbråk både før og etter Danmarks VM-kvalifiseringskamp mot Tyrkia i Parken onsdag.

Nå iverksetter politiet i København store sikkerhetstiltat. De tyrkiske tilhengerene er kjent for å være svært aggressive.

- Vi har tatt de nødvendige skrittene som vi mener må til for å ungå at noe går galt, opplyser talsmann for politiet i København, Flemming Steen Munch til dansk TV 2.

Han minner om at tyrkene har havnet i massivt bråk i København tidligere.

- Under alle omstendigheter kommer det ikke til å skje noe tilsvarende som fant sted da Arsenal og Galatasaray møttes for fire år siden i Parken, sier han.

- Det bor 55.000 tyrkere i Danmark, og vi skal nok gjøre hva vi kan for å holde lagenes fans adskilt, sier Flemming Steen Munch.

Tilskuerregistrering
Det danske fotballforbundet (DBU) har før kampen forlangt både person-nummer og bildelegitimasjon av alle de 40.000 som har kjøpt billetter til kampen i Parken.

Forbundet forklarer tilskuerregistreringen med at det vil vite hvem som er i Parken dersom det skulle oppstå bråk mellom danske og tyrkiske tilskuere.

Ifølge Berendt blir alle personopplysninger slettet dagen etter kampen.

Reklame

Black Friday: Her får du oversikt over alle salgene