RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Marit Hommedal / SCANPIX

Frykter at Henriksen forsvinner

Sist oppdatert:
Søndag var speidere fra fem forskjellige land på Lerkendal for å følge midtbanespilleren.

LERKENDAL (Nettavisen): Før sesongen takket RBKs Henriksen nei til en kontrakt fra Belgiske Brugge. Nå vil han ikke forlenge med RBK. Det bekymrer Jan Jönsson.

- Nå er det en mulighet for at Henriksen blir solgt til sommeren, noe som selvfølgelig ikke er ideelt for oss, sier RBK-sjefen til Nettavisen.

Henriksen har i dag fast plass i RBKs førsteellever, samtidig som han er i skorpa til A-landslaget. De to siste årene har han blitt en av RBKs viktigste spillere. Dette er Jönsson fullstendig klar over.

- Markus er en veldig, veldig viktig spiller for oss per dags dato. Med hans ro og teknikk tilfører han oss enormt mye, sier svensken til Nettavisen.

- Mye må klaffe
Markus Henriksen, som har to år igjen av kontrakten i RBK, mener selv han ikke stresser over egen fremtid.

- Jeg forholder meg til kontrakten min. Jeg og Erik (Hoftun) har en god dialog når der gjelder fremtiden min, sier midtbanespilleren.

Om det skulle vært aktuelt med en overgang til sommeren for Henriksen, vil han tenke seg godt om før han bestemmer seg.

- Veldig mye skal klaffe om det blir en overgang. Det neste steget må føles helt riktig for at jeg skal ta det, sier Henriksen.

Nå konsentrerer han seg fullt ut på RBK, og vet at drømmen om proffspill kan bli oppfylt om han fortsetter å levere for RBK.

- Jeg gir alt for RBK, så kommer mulighetene om jeg gjør det bra her, sier trønderen.

Prica-svar
Selv om Rade Prica var strålende fornøyd med seieren over Brann Søndag kveld, har han fortsatt ikke bestemt seg for å skrive under en ny kontrakt med RBK.

- Det får ta den tid det går. Jeg har fortsatt ikke bestemt meg, sier svensken.

Jönsson håper toppscoreren snart får blekket på papiret.

- Vi vil ha med Prica videre. Han er en veldig stor ressurs for oss. Jeg håper han velger å signere, sier RBK-sjefen til Nettavisen.

Høyreback
Med Jon Inge Høiland som eneste klare høyreback-alternativ er det ingen hemmelighet at RBK er på jakt etter en ny høyreback i nærmeste fremtid.

- Vi vil gjerne ha en back inn om ikke så alt for lenge. Likevel, vi kjøper ikke bare en back for at vi trenger det, men det må være en back som passer oss, og som vi har tro på at vil tilføre laget noe positivt, sier Jönsson.

Overgangsvinduet stenger 31.Mars i Norge.

Adressa.no melder at det skal ha vært speidere fra både Belgia, England, Frankrike, Nederland og Tyskland, inkludert Belgiske Brugge, for å følge nemlig Markus Henriksen søndag kveld.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere