Gå til sidens hovedinnhold

Frykter fotball-juks i Norge

Bookmakere frykter at kampfiksing vil øke i omfang i Norge – og gruer seg til fotballsesongen starter.

Flere bookmakere mistenker at det forekom juks i kampen mellom Lillehammer og Comet tirsdag. Nå frykter Allan Aasterud i Playit.com at kampfiksing blir et problem i norsk fotball. Aasterud gruer seg rett og slett til den norske fotballen begynner å rulle igjen.

Har fått signaler
- Vi har plukket opp signaler om at lavere divisjoner i Norge er interessant. Og det er ikke bare Øst-Europa disse signalene kommer fra, sier Aasterud til TV 2 Nettavisen.

- Jeg vet at det er folk både i Hellas og Tyrkia som har tatt kontakt med klubber i lavere divisjoner for å forhøre seg om muligheten for kampfiksing, forteller Aasterud.

Han er glad for at media nå setter fokus på problemet i kjølvannet av ryktene rundt Lillehammers 1-2-tap for Comet.

- Jeg trodde for et par uker siden at det var komplett umulig å fikse en kamp i Norge. Men de ryktene og den informasjonen jeg har fått, har gjort at ingenting overrasker meg lenger. Jeg er sikkert en dum hedmarking som trodde alt var pent og rent, sier Aasterud.

- Ikke bekymret
Alle er imidlertid ikke enig med Aasterud og Playit.com, som tilbyr spill helt ned til fjerdedivisjon i Norge. Konkurrenten Ladbrokes stopper med andredivisjon, og er ikke like bekymret.

- Vi har bare Tippeligaen, første- og andredivisjon. Vi tilbyr ikke tredjedivisjon. Ikke på bakgrunn av frykt for kampfiksing, men det er så mye å holde styr på. Plutselig jobber toppscoreren i en tredjedivisjonsklubb nattskift. I 1. og 2. er det såpass mye penger involvert at slikt ikke er noe problem, sier daglig leder Bent Svele til TV 2 Nettavisen.

Heller ikke Centrebet, som tilbyr spill ned til tredjedivisjon, er bekymret.

- Nei, det er vi ikke, sier Frank Hansen, som er markedsansvarlig for Centrebet i Norge.

Reklame

Lansert i dag: Dette er det eneste stedet du får tak i Ultraboost 21

Kommentarer til denne saken