Frykter ikke fugleinfluensa

Neste uke setter Norges U21-landslag kursen for Tyrkia. NFF tar sine forholdsregler etter utbruddet av fugleinfluensa i landet, men det er uaktuelt å avlyse reisen.

12.01.06 13:50

I går ble det kjent at den sveitsiske toppserieklubben Grasshopper har valgt å kansellere lagets treningsleir i Tyrkia, på grunn av frykt for fugleinfluensa. Det var etter at flere av spillerne uttrykte bekymring for den dødelige sykdommen, at klubbledelsen fattet avgjørelsen.

Forholdsregler
I slutten av januar drar Norges U21-landslag til Antalya for å spille treningskamp mot Tyrkia. Samtidig skal G16-landslaget delta i en internasjonal turnering i landet.

Norges Fotballforbund (NFF) har ingen planer om å avlyse de planlagte kampene. Forbundet tar imidlertid sine forholdsregler.

- Vi har kontakt med norske helsemyndigheter. De opplyser at det ikke er noen fare forbundet med å dra til Tyrkia, så lenge man tar forholdsregler, sier informasjonssjef Roger Solheim til TV 2 Nettavisen.

- Vi forholder oss til de generelle rådene vi får. Vi har fått beskjed om å holde oss unna fugler, både døde og levende, ikke besøke fjærkrefarmer og ikke plukke opp fugler fra gaten. Så det blir ikke noe stort problem, og vi er ikke bekymret, forsikrer Solheim.

Ikke snakket med spillerne
Mens Grasshopper bestemte seg for å avlyse fordi flere spillere uttrykte bekymring, har ikke NFF forhørt seg med landslagsspillerene om deres syn på saken.

- Nei, vi har ikke snakket med spillerne. I slike situasjoner lytter vi alltid til rådene fra norske myndigheter, det være seg UD eller helsemyndighetene, slik situasjonen er nå. Det foreligger ingen advarsler, og vi ser ingen grunn til å avlyse.

Både Antalya, hvor U21-landslaget skal spille, og Urla, Turgutlu og Maisa, hvor G16-landslaget skal i aksjon, ligger over 100 mil unna provinsen Sivas. Det var her tre søsken mistet livet etter at de ble smittet av det farlige viruset tidligere i måneden.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.