*Nettavisen* Sport.

Frykter ikke nytt trenermareritt

Foto: (Scanpix)

- Men vi vet at våre trenere er attraktive, erkjenner Rosenborgs styreleder.

13.05.11 10:26

Høsten 2003 måtte Rosenborg motvillig slippe Åge Hareide til jobben som norsk landslagssjef.

I fjor sommer forlot Erik Hamrén jobben som RBK-trener for å overta det svenske landslaget. RBK-ledelsen var lite lystne på å slippe ham, men valgte til slutt å gi etter for Hamréns sterke ønske.

Nå tyder stadig mer på at en ny skandinavisk landslagssjefjobb er ledig. Velger Ståle Solbakken FC Köln, står Norge uten landslagssjef til høsten eller etter EM-sluttspillet neste sommer.

Sist den samme jobben skulle besettes – høsten 2009 – sto daværende Stabæk-trener Jan Jönsson trolig aller øverst på lista over kandidatene som ikke nådde helt opp. Jönsson hadde også lyst til å overta det norske landslaget.

Jan Jönsson er nå trener i Rosenborg ...

KOMMENTAR: Ståle, ære og lojalitet

Registrerer skriverier
- Vi registrerer at det er skriverier rundt trenersituasjonen på landslaget, men bruker ikke mer energi på det, sier RBKs styreleder Terje Svendsen til Nettavisen fredag morgen.

- Men dere vet at Jan Jönsson var en kandidat for to år siden?

- Det er vi klare over, men vi får først se hva som skjer i denne saken.

- Frykter du et nytt mareritt der Rosenborg kan miste en hovedtrener til en landslagsjobb?

- Nei, jeg frykter det ikke, men jeg vet jo av erfaring at trenere i Rosenborg er attraktive for en del andre klubber og landslagsjobber.

Vil ha Jönsson lenge
- Kan det bli aktuelt å slippe enda en trener som er under kontrakt?

- Vi er opptatt av kontinuitet på trenersiden – det har vi for så vidt vært før også – og det er derfor vi har inngått en langtidskontrakt med Jan Jönsson. Vi ser ikke for oss noe annet enn at han skal være Rosenborg-trener lenge, sier Svendsen til Nettavisen.

Jan Jönsson er altså seks seriekamper inn i sitt første av fire kontraktsår med Rosenborg.

Toppfotballsjef Nils Johan Semb kommenterer naturligvis ikke aktuelle kandidater så lenge NFF ikke kan bekrefte om Solbakken glipper.

Droppet Hamrén
Kanskje holder han likevel fingrene av Rosenborg-fatet i en eventuell trenerjakt. Det gjorde toppfotballsjefen sist han var på trenerjakt, da Erik Hamrén kunne ha vært en kandidat.

- Vi ble enige om at Hamrén var viktig for Rosenborg og for deres utvikling av laget og det å komme inn i Champions League, og det er også viktig for norsk fotball. Derfor ble vi enige om at jeg ikke skulle ta kontakt med Hamrén, sa Semb den gangen.

Det samme hensynet tok altså ikke Det svenske fotballforbundet.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag