Frykter Iversen-brudd

Reservene reddet Rosenborg, men seieren mot Lyn kan ha kommet med en vond bismak.

01.04.08 08:56

LERKENDAL (Nettavisen): RBK-LYN 2-1

Mens lagkameratene feiret årets første trepoenger, sleit Steffen Iversen med store smerter i skuldra. Midtveis i andre omgang måtte han kaste inn håndkleet.

(Se målene og de mest kontroversielle situasjonene ved å trykke på lenkene i faktaboksen til høye.)

I verste fall dreier det seg om brudd og flere uker ute fra fotballen, i beste fall en mindre alvorlig skade i et mindre ledd mellom kravebeinet og skulderbladet. Iversen skal røntgenundersøkes tirsdag for å få stilt den endelige diagnosen.

RBK-trener Trond Henriksen var imidlertid minst like opptatt av byttene som sørget for at trønderne snudde 0-1 til seier mandag. Etter at hjemmelaget hadde levert et angrepsspill på lavgir i en drøy time, syntes Trond Henriksen det fikk være nok. Han sendte i tur og orden Abdou Traore, Didier Ya Konan og Jo Sondre Aas inn på banen. Det skulle vise seg å bli tungen på vektskålen

Ikke kald nok
- Ingen tvil om at det var heldige bytter, smiler RBK-bossen.

- Vi fikk mer trykk i det offensive spillet og det viktigste av alt; vi scoret to mål.

Traore ga drøyt 18.000 trøndere på Lerkendal håp om seier da han la et frispark rett i nota fra drøyt 30 meter og sørget for 1-1. Knappe kvarteret sendte kompisen Yssouf Kone hjemmelaget i ledelsen med et velplassert straffespark etter at unggutten Jo Sondre Aas hadde blitt lagt i bakken i Lyn-feltet.

- Jeg ble utrolig glad da Yssouf scoret, smiler 19-åringen, som var svært nære på å krone kvelden med en scoring helt på tampen av kampen.

- Jeg var nok ikke kald nok i den situasjonen. I stedet for å knipe igjen øynene og dundre ballen rett i Eddie Gustavsson kunne jeg rolig satt den i hjørnet. Litt dumt, men det betyr lite så lenge vi vinner, sier han.

Er tålmodig
Selv om han absolutt satte et positiv preg på sesongpremieren, tror ikke Aas det vil bli altfor mye spilletid i toppserien utover våren.

- I dette gamet handler det om å være tålmodig. Målet mitt er å ta ett steg av gangen, gjøre en solid jobb på trening, på Rosenborgs lag i 2. divisjon og gripe sjansen når den byr seg i Tippeligaen. Starten var jo bra, sier han og får et velfortjent skulderklapp av Trond Henriksen.

- Artig at nok en unggutt markerer seg på en positiv måte. Jo Sondre gjorde en flott jobb det kvarteret han spilte og vil nok få sjansen igjen, sier han.

Rosenborg-treneren er godt fornøyd med oppgjøret mot Lyn, til tross for at mannskapet hans sleit tungt i lange perioder.

- Nettopp det er poenget; vi tok tre poeng i en kamp der vi sleit tungt. Skikkelige arbeidseiere gjør godt innimellom og poengene er akkurat like verdifulle som dem vi tar etter briljant spill, slår han fast.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag