Frykter Klopp ikke vil godta Sturridges stil

KRASJ? Noen mener Daniel Sturridge og Jürgen Klopp er en dårlig match.

KRASJ? Noen mener Daniel Sturridge og Jürgen Klopp er en dårlig match. Foto: John Powell (Getty IMages)

- Daniel Sturridge må forandre seg, mener engelsk fotballskribent.

17.10.15 00:48

Av spillerne i dagens Liverpool-tropp er Daniel Sturridge det nærmeste vi kommer en notorisk målscorer. Engelskmannen har nettet 42 mål på 68 kamper for Liverpool. Han står med to ligamål denne sesongen.

Sturridge har imidlertid slitt voldsomt med skade de siste sesongene og har gått glipp av en rekke kamper for de røde. Skal Liverpools nye manager, Jürgen Klopp, kunne stole på Sturridge som sin målscorer på topp, er 26-åringen helt nødt til å holde seg skadefri gjennom sesongen.

Spesielt nå som nykommer Danny Ings, en spiller mange mener hadde passet perfekt inn i Klopps system, er ute med skade, blir det viktig at Sturridge leverer målene på topp. Men til tross for at spissen har en høy stjerne blant Liverpools fans, finnes det dem som mener det er mer enn skader som taler mot at måljegeren skal lykkes under Klopps regime.

Usikker på Sturridge
Den profilerte The Times-spaltisten Rory Smith trakk nemlig fram Sturridges arbeidskapasitet, eller rettere sagt, Sturridges vilje til å jobbe beinhardt, som et ankepunkt mot spissen nylig. Smith skrev i en webchat hos The Times at 26-åringen er nødt til å endre innstilling for å lykkes.

«Den som virkelig må forandre seg, er Daniel Sturridge. Klopp kommer ikke til å akseptere Sturridges varierende arbeidsmoral. Akkurat dette synes jeg er den mest fascinerende problemstillingen i Liverpool».

Liverpool-manager Klopp krever som kjent enorm innsats av samtlige spillere både på trening og i kamp. Spillestilen, som i Tyskland omtales som «Gegenpressing», er svært krevende og er basert på mye løping. Bundesliga-kommentator for Eurosport, Petter Bø Tosterud, sa i et intervju med Nettavisen tidligere denne uken at Klopps spillestil er av det ekstreme slaget og at den tyske manageren «ønsker at alle spillerne på laget skal ligge med krampe etter 90 minutter i hver eneste ligakamp».

(artikkelen fortsetter under faksimilen)

Klikk på bildet for å forstørre.

SKEPTISK TIL STURRIDGE: The Times-journalist Rory Smith, Foto: Faksimile


- Gjør nok sitt beste
Tosterud sier at han delvis er enig i vurderingen av at Sturridge ikke er noe typisk arbeidsjern på topp, men gir likevel spissen tvilen til gode.

- Jeg tror typer som Sturridge og andre spillertyper vil gjøre et forsøk. Vi får se, er han i elleveren og vet han blir sett av treneren, så vil han nok gjøre sitt beste. Det er vanskelig å spekulere i om hvor vidt han er en type som ikke vil jobbe knallhardt under Klopp, sier han til Nettavisen.

Tosterud har fulgt Klopps karriere tett som kommentator for Bundesliga og kjenner til tyskerens metoder og væremåte bedre enn mange.

Eurosport-profilen påpeker at både i Mainz og Borussia Dortmund (Klopps tidligere klubber, red. anmerk.) bygde treneren opp suksesslagene fra bunnen av. I Liverpool overtar han en rekke profilerte stjerner.

Klikk på bildet for å forstørre.

BUNDESLIGA-EKSPERT: Petter Bø Tosterud. Foto: Roy Kvatningen (Mediehuset Nettavisen)

- Det har ikke vært så mange historier i Tyskland, verken i Mainz eller Dortmund, om hvordan Klopp håndterer stjernespillere som ikke tilpasser seg hans metoder. I både Mainz og Dortmund tok han over klubber med brukket rygg. Han hentet «egoene» selv, spillere han visste komplementerte troppen. Det blir noe annet når et «ego» allerede er i troppen fra før. Da kan det bli vanskeligere å kontrollere slike typer.

- Kapasitet og fysikk
Tosterud trekker fram Dortmund-floppen Ciro Immobile som et eksempel på en spisstype som ikke karte å avfinne seg med Klopps spillestil.

- Han kom til Dortmund etter å ha blitt toppscorer i Serie A (nå i Sevilla, red. anmerk.), men har senere uttalt at den spissrollen han fikk i Dortmund var mye mer krevende enn han var vant med. Der måtte han jobbe hardt begge veier. Jeg tror likevel at noen spillere kan klare å tilpasse seg systemet, så får vi se med Sturridge. Han har i hvert fall kapasitet og fysikk til å klare det. Så får vi se hvordan det er med innstillingen. Klopp er jo en fyr som er flink til å trykke på de rette knappene, ved å bruke blant annet språket, sier han.

Eurosport-eksperten føler seg trygg på at den nye manageren vil gi Liverpool et løft og har selv latt seg begeistre av den taleføre tyskeren.

- Nå var det sikkert et par Liverpool-gutter som hang litt med hodet. De var nok spent på hvem som skulle komme inn og erstatte Brendan Rodgers. Og så får de inn en slik fyr, en fyr som man blir begeistret over selv om man ikke holder med Liverpool eller har noe forhold til den klubben. Jeg merket det selv, jeg var spent på hvert eneste ord som kom ut av munnen hans under det første intervjuet. Han har en karisma som gjør at folk blir engasjert. Den gnisten tror jeg Liverpool trenger nå.

- Løft for Firmino
Og selv om ikke Sturridge skulle bli en suksess under Klopp, så har både Rory Smith i The Times og Tosterud tro på at andre fort kan bli det.

Smith trekker fram Nathaniel Clyne, Alberto Moreno, James Milner, Jordan Henderson, Philippe Coutinho, Roberto Firmino og nykommeren Christian Benteke som spillere han tror vil blomstre under tyskeren.

Tosterud tror også Firmino vil få en opptur under Klopp.

- Han er en spiller som ville passet godt inn i Dortmund-laget til Klopp på det beste. Han ville sklidd inn uten at noen hadde reagert på at det var en ny signering. Firmino har ikke levert bra til nå, men jeg er overbevist om at han kommer til å bli bra. Han brukte lang tid på å komme i gang i Hoffenheim, også. Det er ikke lett for en brasilianer å finne seg til rette i et nytt land. Noen klarer det kjapt, andre klarer det ikke så fort, sier han.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

MØTER SPURS: Jürgen Klopp og hans menn overvåker Liverpools trening. Foto: John Powell (Getty Images)


- Klopp har nok sansen for en type som Firmino. Han er også glad i offensive backer, og hadde Marcel Shcmelzer og Lukasz Piszczek i Dortmund. Alberto Moreno kan passe bra inn i Klopps spillestil. Flere har også nevnt løpsstyrken til Milner, som kan passe bra inn. Det er absolutt en del typer som passer inn i systemet, mener Eurosports kommentator.

Advarsel
Tosterud har likevel en liten advarsel til Liverpool-fansen.

- Sist sesong var klubben 25 poeng bak toppen. Det tar man ikke igjen på én uke. Det er viktig å ha beina på jorden, selv om de nå har fått inn en så stor manager som det Klopp faktisk er, mener Bundesliga-kjenneren.

- Hva kan vi vente mot Tottenham?

-Det er litt ugunstig at store deler av troppen har vært på landslagsoppdrag, så vi skal nok ikke vente fyrverkeri med tanke på spillestilen. Vi vil nok få se et veldig engasjert lag. Mange av spillerne har fått blanke ark og fargestifter nå, og fått en ny mulighet til å vise seg fram for en ny trener. Det skal nok ikke stå på innsatsen, sier Tosterud.

- Så får vi jo se, det er kamp mot Rubin Kazan i Europa League til uken, og da kan vi kanskje vente litt mer. Det er ingen selvfølge at Liverpool skal overkjøre Tottenham borte. Det er to jevngode lag, slik jeg ser det.

Oppgjøret mellom Tottenham og Liverpool lørdag klokken 13.45 følger du minutt for minutt i Nettavisens livesenter.

Her ser du en fersk episode av Tippemagasinet:

HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/player?auth=hU_P21f_i4a99DQMieVDqDijL3eYLfGcr_KP4RMPkVTuUprr0o358FJ-JCpNoBvkV5HwIUkrkuxXnGcUfx9SR3nOh3LyAT4n&jsonp=screen9.api.embed&screen9="+typeof(screen9);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.