RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frykter konkurs for Championship-lag

Foto: NTB scanpix/Scanpix
Sist oppdatert:
- Mange klubber gambler med muligheten for overlevelse ved å prøve å komme seg til Premier League.

London (NTB-Reuters): Engelske fotballklubber bruker så store pengesummer i jakten på opprykk at de risikerer å gå konkurs, ifølge en ny rapport.

Ifølge revisjonsfirmaet PKF satser klubbene stort for å sikre seg en del av inntektene fra lukrative TV-avtaler i Premier League. For lag som ikke spiller i eliteserien, er det blitt vanskeligere å tjene penger.

- Mange klubber utenfor Premier League balanserer på en knivsegg mellom overlevelse og insolvens. Dette er spesielt tydelig i mesterskapsserien, der mange klubber gambler med muligheten for overlevelse ved å prøve å komme seg til Premier League, sier Charles Barnett i PKF.

Selskapet har gjennomført en undersøkelse blant 62 økonomidirektører i klubber i England og den skotske eliteserien. To tredeler av klubbene venter ikke å gå i overskudd i løpet av den neste regnskapsperioden hvis man ikke inkluderer inntekter fra spillerslag. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere