Frykter lang Santin-pause

Foto: JOSEP LAGO (Afp)

FCK-spissen Cesar Santin frykter at han blir tvunget til et lengre skadeavbrekk.

25.10.10 10:52

ANB: Det er særdeles dårlige nyheter for Ståle Solbakkens mannskap. For brasilianeren spiller en meget sentral rolle i København-laget, som så langt i sesongen har dominert den danske toppserien og framfor alt imponert stort i mesterligaen. Senest mot Barcelona i forrige uke, og Solbakken vil selvsagt ha med sitt sterke angrepsvåpen i returmøtet med spanjolene i Parken tirsdag 2. november.

Ute en måned sist
Etter å ha gitt København-laget ledelsen 1-0 – og overtok jakten på toppscorertittelen i den danske Superligaen – måtte Santin avslutte søndagens seriekamp mot Silkeborg i pausen. En stygg takling av Silkeborg-backen Dennis Flinta like før hvilen gikk hardt ut over brasilianerens høyre ankel.

- Jeg har hatt slike skader to-tre ganger før. Det er vanskelig å vurdere hvor langvarig den blir, men sist jeg pådro meg noe slikt var jeg ute i over en måned, sier Cesar Santin til Ekstra Bladet.

Han fikk en vridning i ankelen da han ble klippet ned like utenfor 16-meteren, og forlot banen med store smerter. Først etter grundige legeundersøkelser mandag blir det klart hvor alvorlig skaden er.

Ble toppscorer
- Jeg skjønte med en gang at kampen var over for min del. Jeg kunne ikke trå ned på foten, sier Santin, som imidlertid kunne glede seg over en ny sterk FCK-seier (3-0 borte mot Silkeborg), og ikke minst at han kunne reise hjem som Superligaens foreløpige toppscorer med i alt 10 fulltreffere.

– Det har jeg aldri opplevd før. Forhåpentligvis er jeg toppscorer også når serien blir avsluttet til våren, sa Santin.

Hans skade var selvsagt et skår i gleden for Ståle Solbakken. Men generelt var FCK-treneren veldig godt fornøyd med laget sitt – nok en gang.

Nullstilte seg på kort tid
- Jeg synes det er en svært sterk prestasjon bare få dager etter en kamp som den i Barcelona, som var en stor utladning for oss både fysisk og mentalt, fastslo den norske suksesstreneren.

Og tabellen etter den 13. serierunden er minst like hyggelig. FCK er fortsatt ubeseiret, og har ikke mindre enn 14 poengs forsprang på ligaens nest beste lag, FC Midtjylland.

Byrival Brøndby er 16 poeng bak, noe som får trener Henrik Jensen til å erkjenne at laget ikke er i stand til å måle seg med FCK denne sesongen, slik de hadde klare ambisjoner om.

- Vi har undervurdert FCK og overvurdert oss selv, innrømmer han ydmykt. (ANB)

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag