RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Morten Holm (Scanpix)

Frykter nordisk Royal League

Sist oppdatert:
- Vi er nødt til å ha med andre nasjoner, sier Nils Johan Semb.

Mandag kom nyheten om at interesseorganisasjonene for toppklubbene i Norge, Sverige og Danmark forsøker å blåse nytt liv i Royal League i 2011.

Les også: Royal League kan gjenoppstå

Den nordiske klubbturneringen har ligget brakk siden 2007, og om det blir en ny utgave avhenger i stor grad av om man får på plass en TV-avtale.

Russland, Polen og Ukraina
Nils Johan Semb, som er toppfotballsjef i Norges Fotballforbund, er imidlertid klar på at det må mer til enn en TV-avtale for at Royal League skal være verdt å satse på.

- Jeg mener det er en forutsetning at man får med lag fra flere nasjoner enn Norge, Sverige og Danmark, sier Semb til Nettavisen.

Han nevner russiske, ukrainske og polske lag som potensielle kandidater.

Semb har i tidligere intervjuer med Nettavisen understreket betydningen av at norske lag som skal ut i europacup får matching mot internasjonal motstand før alvoret.

Les også: - Norge i fritt fall

Lavt nivå i Norden
Når toppfotballsjefen er skeptisk til en ren nordisk klubbturnering, er det fordi han mener nivået rett og slett er for lavt.

- Norge har falt mye på klubbrankingen, og svenskene har gjort det enda dårligere enn oss. Danskene ligger litt bedre an, men det skyldes i all hovedsak FC København. Skal norske lag heve seg i Europa, er vi avhengig av også å matche oss mot ikke-nordiske lag. Og en Royal League, eller en Royal Cup, vil binde opp så mange kampdatoer at vi er nødt til å ha med andre nasjoner i en slik turnering, sier Semb.

Som toppfotballsjef i NFF har ikke Semb noen formell innflytelse over Royal League-konseptet. Der er det nemlig toppklubbenes interesseorganisasjon Norsk Toppfotball som er norsk part.

Rask avklaring
Det er imidlertid ingen uoverensstemmelse mellom toppfotballsjefen og Norsk Toppfotball, fastslår daglig leder Niels Røine.

- Å få med lag fra andre nasjoner er også en forutsetning fra vår side. Det er det også interesse for i Sverige og Danmark, sier Røine til Nettavisen.

Han bekrefter at lag fra nasjonene Semb nevner – Russland, Ukraina og Polen – kan være aktuelle. I tillegg vurderes det å invitere lag fra Sveits, Østerrike og USA, opplyser Røine. Felles for disse nasjonene er at de ikke har nasjonalt seriespill i januar.

- I så fall kan det bli et godt produkt, understreker Nils Johan Semb.

Hvis det blir en Royal League 2011, vil den innledes på La Manga i januar.

- Og avgjørelsen må vi ta relativt snart, i løpet av de nærmeste ukene, sier Niels Røine til Nettavisen.

PS. På UEFAs nasjonsranking for klubbfotball i 2010 er Danmark nummer 15, Norge 22 og Sverige 24. Til sammenligning er Russland nummer sju og Ukraina åtte. Se hele rankingen her!

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere