RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frykter RBKs stjerneduo

Sist oppdatert:
Tampere United tar sine forholdsregler før Mesterliga-returen på Lerkendal. Les hvilke spillere som må stoppes!

TRONDHEIM (Nettavisen): Finnene er såret, men ikke knekt, etter 0-3 mot Rosenborg på hjemmebane.

I håp om å gjenreise deler av æren onsdag, har i hvert fall midtstopperne fått et spesialoppdrag før returkampen:

- (Yssouf) Koné er selvsagt en av Rosenborgs aller beste spillere, og våre midtstoppere må være veldig oppmerksomme på han, sier assistenttrener Mikko Kujala til Nettavisen.

For også i «de tusen sjøers land» har de fått med seg at ivorianeren laget nok et mål - hans åttende mål på de siste seks kampene - da Rosenborg senket Vålerenga i helga.

Skuffet i Finland
Rosenborgs styrke på offensiv dødball denne sesongen er det punktet Kujala mener det ble syndet mest på i det første oppgjøret mellom de to nordiske rivalene.

- Vi snakket om nettopp denne delen av spillet deres før kampen. Derfor var det litt skuffende at alle målene kom som et resultat av Rosenborgs dødballer, påpeker Kujala.

Som dermed også røper nok en nøkkel for å stanse trøndernes seiermarsj mot Europa: Marek Sapara.

- Rosenborg har først og fremst en god stall, og stiller med elleve gode, rutinerte spillere til hver kamp. Men vi er nødt til å gjøre noe med enkeltspillere som Koné og Sapara. De viste begge to at de er klassespillere.

Sjekk også Nettavisens oddsmagasin: -Tjen penger på RBK

Til topps
De finske mesterne har imidlertid brukt tiden etter det skuffende hjemmetapet godt. Først ble gode TPS banket 3-0 hjemme i Tampere, og i helgen ble bunnlaget AC Oulu sendt hjem med 1-4 i bagasjen.

I sistnevnte oppgjør scoret Antti Pohja tre mål, samtidig som de regjerende mesterne befestet sin posisjon øverst i den finske ligaen.

- Vi har fått de svarene vi ønsket denne uka, og det er en sulten gjeng som ankommer Trondheim. Heldigvis har vi lite skadetrøbbel og kan stille med vårt antatt sterkeste mannskap, forteller han.

- Ikke gitt opp
Og legger for syns skyld til at det er ingen som tenker UEFA-cup ennå i den finske leiren.

- Først og fremst skal vi gjøre en god kamp mot RBK. Vi går ikke ut for å vinne 4-0, men vi ønsker å ta lærdom av alle våre internasjonale oppgjør vi spiller. Om det så skulle bli UEFA-cup, vil det være nyttig lærdom for oss.

- Dere har ikke gitt opp, med andre ord?

- Nei, men det ser jo unektelig vrient ut. Vi har ingen grunn til å tro at vi skal vinne med fire mål mot et slikt kvalitetslag, men vi håper selvsagt å lage mål der oppe.

P.S! Om det ikke blir finsk folkefest på Lerkendal, er det imidlertid ventet at et femtitalls finske fotballsupportere skal sette sitt preg på tribunene onsdag kveld.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere