Gå til sidens hovedinnhold

Fryktet at gullet kunne ryke

Veigar Pall Gunnarsson har vært så redd for at Stabæk skulle miste gullet at det har gått ut over nattesøvnen den siste måneden.

BRANN - STABÆK 1-2:

BERGEN (Nettavisen): Som tatt ut fra en Hollywood-manus sikret Stabæk et fortjent seriegull i Bergen søndag kveld.

I det andre tilleggsminuttet av kampen scoret innbytter Pálmi Pálmason seiersmålet til bæringene til elleville jubelscener. Tre poeng i Bergen betyr at Stabæk leder tabellen med seks poeng på Fredrikstad, som er nummer to. Gullet regnes som sikret ettersom de blå og svarte har 20 flere plussmål enn sine nærmeste konkurrenter.

- I kveld kommer vi til å feire som om gullet er klart. Det var utrolig stort å avgjøre det på Brann stadion, sier Daniel Nannskog.

- Tårene kom
Toppscoreren tok til tårene da hele laget feiret 2-1-målet.

- Det er klart dette er stort for oss. Jeg kjente det kom noen tårer da vi feiret den siste scoringen. Det var en herlig følelse av å ha klart noe stort, slår han fast.

268672

Lagkamerat Veigar Pall Gunnarsson lot også tårene trille da han feiret den siste scoringen med lagkameratene.

- Tårene kom, men for en befrielse det var å få det avgjørende målet. Det er så stort at jeg ikke helt klarer å få satt ord på det. Det er en utrolig lettelse at det så å si er klart og at vi kan få gullet på hjemmebane foran våre egne fans, sier Gunnarsson til Nettavisen.

Selv om Stabæk de siste ukene har hatt stø kurs mot seriegull 2008 har islendingen hatt problemer med nattesøvnen. Han fryktet rett og slett for at gullet kunne ryke.

- Til tider har jeg ikke fått sove. Den siste månedene har jeg ikke tenkt på noe annet enn hva hvis det verste ville skje. Det har vært et enormt press på oss og jeg har i hvert fall kjent det. Derfor er det så utrolig deilig at vi mer eller mindre har avgjort det nå, sier Stabæk-angriperen.

Et eventyr
Stabæk-guru Ingebrigt Steen Jensen mener det hele har vært et eventyr.

I 1987 rykket klubben opp fra femte til fjerdedivisjon. I 1993 rykket østlandsklubben opp til den øverste divisjonen. Etter at opprykket var sikret i 3-0-seieren mot Os rev alle mann alle flybillettene tilbake og hadde tidenes fest på det nå nedlagte utestedet Banco Rotto.

- Dette er et eventyr som skal avsluttes med en bok som kommer ut den 20. november. Hvem hadde trodd at dette skulle bli en realitet for 20 år tilbake? Det hele er en drøm som blir virkelighet. At vi attpåtil får gullet utdelt i vår siste hjemmekamp på Nadderud er som tatt ut av et Hollywood-manus. I tillegg var det vår siste signering som sikret målet, sier Steen Jensen til Nettavisen.

(Artikkelen fortsetter)

Hadde ikke gullplaner
I februar hadde Stabæk ledere, trenere og spillere idédugnad på Danmarksbåten for å planlegge hvordan man skulle ta farvel med Nadderud.

Mange forslag kom på bordet og det ble foreslått å leie inn Jahn Teigen og å la små modellfly lette fra Nadderud og lande på nye Telenor Arena. Svært få – om noen – tenkte på at en avslutning kunne være en gullfeiring. Enda færre nevnte det.

- Det er bare helt utrolig. Da vi snakket om dette i februar var det ikke en kjeft som tenkte på at vi kunne avslutte Nadderud-eventyret med å få utdelt gullmedaljer. Det er jo den perfekte gaven til fansen. Tenk å krone siste kamp på Nadderud med gull – det er helt uvirkelig, sier Stabæk-guru Ingebrigt Steen Jensen til Nettavisen.

- Kjekt å gi noe tilbake
En av de viktigste bidragsyterne Alanzinho synes også fansen fortjener et etterlengtet gull. Glemt er gamle feider da deler av fansen frøs ham ut og kalte ham sviker for at han ikke forlenget med Stabæk med det første.

- Det som er skjedd er skjedd. På en dag som dette er det kjekt å vite at vi gir noe tilbake til dem som har støttet oss alltid. Det er et stort øyeblikk i dag og det blir enda større når vi får gullmedaljene på vår egen hjemmebane, sier brasilianeren til Nettavisen.

1047

Sjekk siste nytt på sportsforsiden!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Reklame

Black Friday: Her får du oversikt over alle salgene