Gå til sidens hovedinnhold

Fryser ut bestemann

Fulham-manager Chris Coleman fryser ut klubbens beste spiller, Steed Malbranque. Hvordan skal det gå?

Fulham har etablert seg i Premier League. De siste sesongene har de stadig blitt litt bedre. Først 14. plass. Så 13. Og i fjor 12. plass.

Degradert
Men hvordan skal det gå uten de siste sesongers nøkkelspiller, Steed Malbranque? Franskmannen, klubbens trolig mest talentfulle spiller, nekter å skrive under på en ny kontrakt. Det har fått manager Chris Coleman til å se rødt.

Han har degradert Malbranque til juniorlaget, og har fastslått at det er helt uaktuelt å bruke 26-åringen kommende sesong. Mens A-laget har forberedt seg til sesongen, har Malbranque vært med juniorene til Sveits.

- Jeg er kun interessert i å bruke spillere som er villig til å knytte seg til klubben på lang sikt. To år. Tre år. Fire år - det er lenge. Men ett år er ikke lenge, sier Coleman.

Flere engelske storklubber har ønsket midtbanespilleren som senest i mars ble tatt ut på det franske landslaget. Selv vil han imidlertid ikke til en annen engelsk klubb. Han vil hjem, og han er villig til å trene med juniorene i ett år for å komme seg gratis hjem igjen. Med mindre noen vil betale for ham før det.

- Men jeg føler uansett at vi kun et et par spillere unna en plassering på øvre halvdel, sier Coleman.

Blir en nedtur
TV 2 Nettavisen er uenig. Steed Malbranque har vært en nøkkelspiller i lagets offensive spill de siste årene, og vil bli savnet. Vi setter også spørsmålstegn ved lagets backrekke.

Bare to klubber slapp inn flere mål enn Fulham forrige sesong, og det er fortsatt ikke altfor mye som tyder på en snarlig endring. Den eneste kvalitetsspilleren som er hentet inn er Middlesbroughs Franck Quedrue.

Fulham bør imidlertid være for gode til å gå direkte ned. De har en Antti Niemi i mål. Han var glimrende forrige sesong. Og lengst fremme ser det også bra ut. Heidar Helguson og Brian McBride kompenserer eventuelle manglende kvaliteter med beinhard jobbing. Som alternativ har Coleman Collins John, og bak duoen på topp finnes fortsatt Luis Boa Morte. Sentralt på midtbanen har de også klart å beholde Senegals Papa Bouba Diop.

Det blir en ny sesong på nedre halvdel, og vi tror Fulham vil nærme seg nedrykksstreken voldsomt. De bør imidlertid akkurat klare seg unna nedrykk.

Fulhams skandinaviske supporterklubb sier:
- Man har kanskje ikke de største forhåpningene til å ende høyt oppe på tabellen, men som vanlig håper man på et lite cupeventyr. Det er større sannsynlighet for det. I serien må målet være å stabilisere seg, og kanskje klatre litt, sier leder Christer Jensen.

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året

Kommentarer til denne saken