*Nettavisen* Sport.

Fulham ble rundspilt uten Riise

Foto: Jon Super / AP / NTB scanpix

Nordmannen ikke engang på benken mot Manchester City.

19.01.13 19:25

MANCHESTER CITY - FULHAM 2-0:

John Arne Riise har vært ute i kulden i Fulham den siste tiden. Den norske landslagsspilleren har ikke startet for Fulham i 2013 og ryktene skal ha det til at nordmannen kommer til å forlate London-laget i løpet av overgangsvinduet i januar.

Fulham-manager Martin Jol har fortalt at han ikke har noen problemer med Riise, men at forholdet heller ikke er like godt som før.

Lørdag ble Fulham og Brede Hangeland rundspilt av de regjerende seriemesterne på Etihad Stadium i Manchester.

Hjemmelaget hadde full kontroll og vant enkelt 2-0.

- Fantastisk spiller
Martin Jol mener laget hans tapte fortjent lørdag, men han hadde lenge troen på at de kunne få med seg et poeng fra Etihad.

- Det er forferdelig å slippe inn et baklengsmål etter to minutter. Vi kunne ha sjokkert de fordi de ikke scoret sitt andre mål før etter 70 minutter, sier Fulham-manageren til BBC etter kampen.

Nederlenderen skryter av David Silva etter kampen.

- David Silva var den beste spilleren på banen i dag. Han var fantastisk, og han er en kvalitetsspiller, uttaler Jol.

Tidlig scoring
Det skulle bare gå to minutter før hjemmelaget tok ledelsen.

Edin Dzeko fikk et vanvittig rom å boltre seg i på utsiden av sekstenmeteren til Fulham. Spissen fikk avgårde et skudd mot Fulham-keeper Mark Schwarzer, som ga en elendig retur rett i beina på David Silva. Spanjolen gjorde ingen feil og satte ballen enkelt og kontrollert bort i det lengste hjørnet. Knallstart for hjemmelaget.

Bortelaget yppet seg ved et par anledninger i første omgang, men hjemmelaget hadde full kontroll før hvilen.

Full kontroll
Andre omgang startet der den første sluttet. Hjemmelaget kontrollerte kampen, uten at de produserte de helt store sjansene. Det kunne se ut til at hjemmelaget var fornøyd med resultatet.

Etter 68 minutter avgjorde David Silva oppgjøret.

Spanjolen fikk en pasning av Carlos Tevez på hjørnet av sekstenmeteren. Fulham-forsvaret var helt åpent og Silva kunne spasere helt fritt i gjennom. Alene med Schwarzer gjorde spanjolen ingen feil og plasserte ballen iskaldt forbi keeper.

To minutter senere kunne Silva ha scoret sitt tredje for kvelden. Men desverre for spanjolen strøk ballen utsiden av stolpen.

Hjemmelaget kunne ha scoret flere mål mot slutten av omgangen. Fulham dyttet frem spillerne i et desperat forsøk på å kjempe seg inn igjen i kampen, men hjemmelaget hadde full kontroll og rundspilte til tider Fulham.

Fulham var meget tamme lørdag, og det er nok mange Fulham-supportere som gjerne skulle ha sett Riise tilbake i et svakt Fulham-forsvar.

City ligger fire poeng bak Manchester United på førsteplass i Premier League. Men sistnevnte har én kamp mindre spilt enn byrivalen.

HTML EMBED
Get Adobe Flash player
addCustomPlayer('1llly6b4r2ttx1lnaknugkvgdw', 'C4473D7CA3E4464BB37427E0BB13D300', 'ob21vksxqpv71xm4xybqxh2m7', 575, 524, 'perf1llly6b4r2ttx1lnaknugkvgdw-ob21vksxqpv71xm4xybqxh2m7', 'eplayer14');

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.