RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Reuters/Scanpix

Fulham flyr høyt

Sist oppdatert:
Men en sen redusering kan ha kostet dyrt.

FULHAM - WOLFSBURG 2-1:

De har imponert voldsomt ute i Europa denne sesongen, Fulham. Fra før har både ukrainske Sjakhtar og italienske Juventus fått unngjelde, og torsdag var det de regjerende tyske mesterne Wolfsburg som måtte bukke under for londonlaget.

Manager Roy Hodgson har den siste tiden begynt å hvile spillere i Premier League-kampene for å kunne mobilisere maksimalt i Europaligaen. Og selv om det har gått ut over ligaprestasjonene virker det ganske klart at ringreven nå satser alt på én pokal.

Londonklubben ligger nemlig greit i an i seriespillet. De er ikke med i kampen om noen europacupplass neste høst, men de står heller ikke i fare for å rykke ned. Dermed har ikke Hodgson og hans mannskap noe press på seg i den hjemlige ligaen.

Sjokkerte Wolfsburg
Og det ser også ut til at taktikken gir resultater. Etter en litt kjedelig første omgang på Craven Cottage torsdag, smalt det for alvor noen minutter etter pause. Nærmere bestemt 59 minutter.

Formspilleren Bobby Zamora fant nettmaskene med et godt plassert skudd som gikk inn bak Wolfsburg-keeper Diego Benaglio. Samme mann var på ny aktiv minutter senere.

Denne gangen var han nest sist på ballen da Damien Duff kunne smelle inn 2-0. Duff ser ut til å ha vært en meget smart signering av Hodgson, og iren har fått en ny vår i Fulham.

Det hele så utrolig lovende ut med tanke på returen, men like før slutt satte Alexander Madlung en demper på påskefeiring i Fulham, da han headet inn reduseringen for bortelaget.

En real smell for vertene, som hadde hatt noenlunde god kontroll på motstanderen fram til reduseringsmålet.

Spenning i Spania
På Mestalla møttes Valencia og Atlético Madrid til kamp for å avgjøre hvem som blir Spanias kandidat i semifinalene av Europaligaen. Enn så lenge er det umulig å si hvem det kan bli.

Oppgjøret endte nemlig med 2-2 etter at Diego Forlan og Antonio Lopez scoret for vertene, mens Manuel Fernandes og storscorer David Villa nettet for Valencia.

En annen som kjenner godt til spansk fotball er Ruud van Nistelrooy. Den tidligere Real Madrid-spilleren ble matchvinner da hans Hamburg slo Standard Liege på hjemmebane.

Det var vertene fra Belgia som tok ledelsen ved Dieumerci Mbokani, men mål av Mladen Petric og van Nistelrooy rett før pause snudde kampen i vertenes favør.

Returen spilles allerede om én uke.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere