RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: AP/Scanpix

Fulham reddet plassen

Sist oppdatert:
Hangeland og Nevland med ny Premier League-kontrakt.

PORTSMOUTH - FULHAM 0-1:

Fulham hadde kniven på strupen før søndagens avsluttende serierunde i den engelske toppdivisjonen. Londonlaget måtte helst vinne for å være sikret Premier League-spill neste sesong.

Men selv om nedrykksrivalene gjorde jobben vanskelig for Brede Hangeland og Erik Nevlands klubb, så reddet laget likevel plassen etter en sterk 1-0 seier over Portsmouth på Fratton Park.

Danny Murphy-mål
Det så lenge mørkt ut for londonlaget ettersom både Birmingham og Reading så ut til å vinne sine kamper. Dette betød at bare tre poeng var godt nok for de hvite fra London.

Men, etter 76 minutter kunne Fulham-spillerne juble da den tidligere Liverpool-spilleren Danny Murphy på nydelig vis headet et frispark i nettet bak Portsmouths målvakt.

Hodgson hyllet laget
Roy Hodgson var naturlig nok strålende fornøyd med at Fulham hadde reddet plassen etter det som kan beskrives som en snuoperasjon av dimensjoner.

- Pressen spurte meg om dette var min største bragd som trener og jeg må nok innrømme at dette er noe av det aller største jeg har opplevd i min managerkarriere.

- Det var først og fremst en utrolig prestasjon av spillerene. Det har vært en stor dag for oss, sier Hodgson til Sky Sports.

Med dagens seier har Fulham vunnet fire av de siste fem kampene i Premier League og dermed ungått nedrykksspøkelse som har vært over klubben nesten hele sesongen.

Fulhams seier betyr også at Reading og Birmingham City må ta den tunge veien ned til den engelske mesterskapsserien. Bare målforskjellen skilte Fulham og Reading på hver sin side av nedrykksstreken.

Derby County hadde allerede rykket ned før dagens serieavslutning.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere