Fulham vurderer Huseklepp

Foto: Erlend Aas / Scanpix

Bjørn Helge Riise spurt til råds av Fulhams sjefsspeider.

16.11.10 08:24

DUBLIN (Nettavisen): Branns Erik Huseklepp er lei av å høre det, og hvem kan klandre ham. Det finnes knapt den ligaen han ikke er koblet til de siste to åra, men noen overgang har det ennå ikke blitt.

Likevel, en strålende høstsesong for Brann, med åtte nettkjenninger de siste 13 rundene og fast landslagsspill – som toppet seg med storkampen mot Frankrike, hvor 26-åringen scoret to i andreomgangen.

På plass på tribunen: Premier League-laget Fulham.

- Har merket seg Huseklepp
De likte hva de så, og nå har de spurt sin egen og landslagets Bjørn Helge Riise om hva han mener om Brann-spilleren.

- Jeg har et godt forhold til speideren vår, og han lurte på hva jeg syntes om Huseklepp.

- Fulham har faktisk speidere på alle de landskampene hvor Fulham-spillere er involvert, og de har tydeligvis merket seg Huseklepp, sier Bjørn Helge Riise til Nettavisen.

- Hva svarte du?

- Jeg sa ”He is shite”, forteller midtbanespilleren, før han knekker sammen i latter.

- Nei, da. Selvfølgelig skrøt jeg av ham. Problemet med hjemlige, norske spillere for tiden er at utenlandske klubber er veldig skeptiske til nivået i Norge. Heldigvis viste han seg skikkelig fram mot Frankrike, og han har også spilt flere andre, gode landskamper.

- Priser norske spillere for høyt
Likevel tror Fulham-proffen ikke det er noen automatikk i at Huseklepp havner i Premier League med det første – men det skyldes først og fremst ikke spilleren selv.

- Norske klubber forlanger altfor mye penger for spillerne sine. Da blir det også vanskelig å få så mange salg, mener den tidligere Lillestrøm-spilleren.

Selv har Huseklepp en kontrakt med Bergens-laget som strekker seg ut 2013-sesongen, men det skal være en felles forståelse om at Brann ikke skal stå i veien for en eventuell overgang til en bedre liga. At det blir til Premier League og Fulham, har dog ikke hovedpersonen den helt store troen på.

- Nå har jeg hørt sånne rykter så mange ganger at jeg bare lukker ørene. Jeg får ta stilling til det som måtte komme, når det kommer, sukker Brann-stjernen lettere oppgitt.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.