Full forvirring rundt Fellaini-prisen

Foto: Getty Images / All Over Press

Så mye kostet han! Nei, så mye kostet han.

04.09.13 15:13

Sent mandag kveld ble hårfagre Marouane Fellaini klar for Manchester United.

Belgieren hadde blitt koblet med storklubben hele sommeren, men det drøyde inn i siste time av overgangsvinduet før avtalen ble klar.

Ifølge Everton betalte United 27,5 millioner pund for den store og anvendelige midtbanemannen.

Det var Fellaini selv som la inn en overgangssøknad mandag, og slik sett var det vanskelig for den blå liverpoolklubben å tviholde på sin juvel.

Kjøpte seg fri?
Onsdag melder blant andre The Telegraph at Fellaini var så bestemt på å dra til Manchester United, at han sa ifra seg en lojalitetsbonus på fire millioner pund.

Grunnen til dette var at United i utgangspunktet ikke ville betale mer enn 23,5 millioner pund for spilleren, mens Everton nektet å selge for mindre enn 27,5 millioner.

Ved å si fra seg sin lojalitetsbonus sørget Fellaini selv for at Everton satt igjen med pengene de ønsket for overgangen, hevder Telegraph.

Belgieren skal ha blitt kjørt til Evertons treningsanlegg, Finch Farm, mandag kveld, der han leverte en overgangssøknad, og dermed sa fra seg retten til lojalitetsbonus.

Fellaini ble noen timer senere presentert som Uniteds dyreste kjøp denne sommeren. I United blir han gjenforent med tidligere Everton-manager David Moyes.

Everton på sin side har i etterkant av saken i The Telegraph gått ut og avvist at klubben kun fikk 23,5 millioner pund i betaling av Manchester United.

- Stemmer ikke
Kommunikasjonsdirektør i Everton, Alan Myers, skrev følgende på Twitter onsdag:

«For dem som lurer: Fellaini betalte ikke fire millioner pund av overgangssummen. Den kjøpende klubben betalte 27,5 millioner pund», tvitrer han.

Dermed hersker det fortsatt forvirring rundt hva som egentlig skjedde da Fellaini flyttet på seg fra Everton til Manchester United. En ting er likevel sikkert: Han byttet klubb.

Det hører også med til historien at midtbanespilleren fram til midten av august faktisk hadde en utkjøpsklausul på nettopp 23,5 millioner pund, men den benyttet ikke United.

De røde Old Trafford-klubben har jaktet flere forsterkninger denne sommeren, og spillere som Francesc Fabregas, Thiago Alcantara og Ander Herrera ble koblet i løpet av vinduet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag