RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Full frifinnelse i overgangssaken

Sist oppdatert:
Ingen blir straffet.

Vi fulgte saken live torsdag formiddag. Bla deg gjennom torsdagens rettskjennelse øverst.

Samtlige tiltalte i overgangssaken i norsk fotball ble torsdag frikjent i Asker og Bærum tingrett.

Sportslig leder Inge André Olsen i Stabæk Fotball, tidligere styreleder Lars Holter-Sørensen i Stabæk Fotball AS, et tidligere styremedlem i Stabæk Fotball AS og tidligere sportsdirektør Truls Haakonsen i Vålerenga var tiltalt for grovt bedrageri.

Aktoratet hadde bedt om fem måneders ubetinget fengsel for de tiltalte Stabæk-lederne, samt 90 dagers fengsel for Haakonsen.

Slapp foretaksstraff
Det var også lagt ned påstand om at selskapene Stabæk Fotball og Stabæk Fotball AS skulle betale foretaksstraffer på henholdsvis 120.000 og 240.000 kroner. Det slipper selskapene å betale.

Partene ble ikke idømt sakskostnader.

Det er blitt mye oppstyr etter Veigar Páll Gunnarssons overgang fra Stabæk til Vålerenga sommeren 2011.

- Medieskapt
Påtalemyndigheten mener Stabæk ville begrense utbetalingene klubben var forpliktet til på 50 prosent av salgssummen til franske Nancy.

Ved å prise islendingen kunstig lavt og samtidig selge Vålerenga en opsjon i unggutten Herman Stengel til hele 4 millioner kroner, mener aktoratet at den franske klubben ble bedratt for minst 750.000 kroner.

De tiltalte i saken har hele veien hevdet sin uskyld. De har ment at saken er medieskapt og aldri burde havnet i rettssystemet. I løpet av rettssaken har flere vitner støttet deres sak. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere