*Nettavisen* Sport.

Full krise for LSK

Foto: Trond Reidar Teigen/Scanpix

Romerikslaget står uten seier på de ni siste seriekampene.

09.08.10 22:38

ODD GRENLAND - LILLESTRØM 2-1:

Lillestrøm åpnet årets sesong meget bra, og hang lenge med i den øvre delen av tabellen, men etter at mai du skjønne milde sa takk for seg, har også kanarifuglene bukket av for en stund.

Mandag ble det tap borte mot Odd Grenland, og dermed står laget uten seier på de siste ni kampene i serien. Sist seier kom med 3-1 hjemme mot Strømsgodset 9. mai.

Etter dette har laget spilt fem kamper uavgjort, og tapt fem. Mandag var det to scoringer av Bentley som sørget for at Henning Bergs menn måtte reise hjem uten poeng i bagasjen.

Dette betyr også at Lillestrøm er i fritt fall på tabellen. Laget ligger nå på en 10.-plass med 26 poeng. Ned til Hønefoss på kvalifiseringsplass er det kun seks poeng nå.

Odd på sin side ligger to plasser over på tabellen med sine 28 poeng. Dag Eilev Fagermos menn passerte Lillestrøm på tabellen med seieren i mandagens oppgjør på Skagerak Arena.

- Vi blir feige
Lillestrøms Arild Sundgot klarer ikke helt å forklare hav som har skjedd med klubben hans i løpet av sommeren.

- Vi blir feige et par minutter, og da trykker Odd på og får et par scoringer. Det er vanskelig å si hvorfor dette skjer, vi var jo bunnsolide bakover tidligere i sesongen, sier Sundgot til TV 2.

- Vi må bare holde humøret oppe, og jobbe hardt. Vi må bli kaldere foran mål, og skape flere sjanser. Det gjelder å støtte hverandre og ha troen på det vi gjør, sier han.

LSK-trener Henning Berg mener at det bare er marginer som skilte tap og poeng i onsdagens oppgjør mot skienslaget.

- Selvtilliten er ikke tipp topp nå, men vi gjør mye bra i dag. At vi taper til slutt er veldig surt, sier Berg til TV 2.

Myklebust av aktiv
Det var hjemmelaget som hadde de største sjansene i første omgang, men det var likevel gjestene fra Lillestrøm som først kunne ha tatt ledelsen da Anthony Ujah kom stormende.

I det 23. minutt lurte nigerianeren seg forbi flere Odd-forsvarere og kom alene med Andreas Lie på rundt seks meters hold. Skuddet fra litt spiss vinkle ble imidlertid satt utenfor.

For vertene var Magnus Myklebust frisk mot sin gamle klubb, og etter 38 minutter burde han ha satt inn 1-0. Spissen tok ned ballen fint inne i feltet, men avsluttet like utenfor målet til André Hansen. En stor mulighet, der Myklebust nok var litt uheldig.

Peter Kovacs var også farlig frampå rett før pause. Denne gang var Myklebust arkitekt, før den storvokste ungarer fikk stanget til fra rundt fem meter, men ballen endte skyhøyt over.

Første omgang var alt i alt ingen stor fotballopplevelse i Skien, og selv om hjemmelaget hadde de største sjansene var det likevel helt greit at det sto 0-0 til pause.

Dobbel av Bentley
Men mangel på fyrverkeri i første omgang, ble fort kompensert av begge lag etter hvilen.

Og det var Lillestrøm som slo til først. Et innlegg fra Karim Essediri ble stusset videre av Frode Kippe, og nedfallsfrukten fikk Arild Sundgot kjempet inn i nette bak Andreas Lie.

Gleden skulle imidlertid bli kortvarig for romerikslaget. En Odd-spiller ved navn Bentley ville nemlig også ha et ord med i laget, og etter 54 minutter slo han til for første gang.

Steffen Hagen slo inn fra høyresiden, og innlegget traff Bentley perfekt. Spissen stupe inn i feltet og headet ballen i kassa bak LSK-keeper Andreas Lie. Lagene var like langt.

Men bare fire minutter etter hadde vertene snudd kampen. Denne gangen fikk Bentley ballen på rundt 20 meters hold, og satte ballen glimrende opp i høye hjørne. Et herlig mål.

- Jeg måtte bestemme meg, og gjøre det jeg gjør. Jeg bestemte meg for å fyre løs da jeg så hvor keeperen sto. Da var det bare å ta en sjanse, sier matchvinner Bentley om knallmålet.

Etter den andre scoringen endret kampen på ny karakter, og hjemmelaget virket plutselig mye mer usikre. Dermed kom Lillestrøm til flere gode utligningssjanser mot slutten.

Anthony Ujah, Edwin og Frode Kippe var blant de som kunne reddet poeng for LSK, men vertene holdt med nød og neppe unna. På overtid ropte også begge lag på straffe i løpet av kort tid. Dommer Terje Hauge lot seg imidlertid ikke overbevise.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.