*Nettavisen* Sport.

Full krise i Liverpool

Foto: EPA/Scanpix

Ingen penger og knapt noen poeng. Ikke rart Steven Gerrard fortviler.

25.08.09 08:24

LIVERPOOL - ASTON VILLA 1-3: Chelsea har tatt ni av ni mulige poeng. Arsenal har tatt seks av seks mulige poeng. Selv Tottenham har ni av ni mulige poeng. Liverpool har kun tatt tre av ni mulige.

Jo, man kan trygt si at sesongstarten har vært en katastrofe for Liverpool.

Et sterkt ord å bruke? Ja. Det kan likevel forsvares - og forklares:

Klubben har like mange tap denne sesongen som det ble hele forrige sesong, og den gang holdt det ikke engang til gull. Klubben har ikke penger til å forsterke førsteelleveren og manager Rafael Benitez tror at lagets svake punkt, Lucas Leiva, er den nye Xabi Alonso.

Savner Alonso
Aston Villa imponerte ikke spillemessig på Anfield mandag kveld, men scoret tre ganger og påførte Liverpool sitt første tap på 32 strake hjemmekamper.

- Vi spiller ikke godt og vi møtte et lag som spiller glimrende kontringsfotball, fortalte en rystet Benítez til pressen etter kampen.

Lucas Leiva scoret selvmål, Curtis Davies headet inn 2-0 på overtid i første omgang og da Fernando Torres nettopp hadde gitt hjemmelaget et nytt håp om poeng, lagde Steven Gerrard et straffespark for Aston Villa som Ashley Young scoret sikkert på.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Reuters/Scanpix

Savnet av Xabi Alonso er åpenbart. Playmakeren var opptatt med sitt nye lag Real Madrid og deres kamp mot Rosenborg, mens hans gamle lagkamerater slet med å servere gode framspill til Steven Gerrard og Fernando Torres på Anfield.

Rafael Benitez holder standhaftig fast på at Lucas Leiva kan erstatte Xabi Alonso, slik mange eksperter har påstått at han ikke kan. Spanjolen valgte igjen å plassere brasilianeren ved siden av Javier Mascherano i Liverpools maskinrom, og det førte nok en gang til manglende kreativitet i det oppbyggende spillet.

- Stallen er relativt identisk med den vi hadde forrige sesong. Jeg mener den er god nok til å utfordre motstanderne i kampen om ligatrofeet. Vi må likevel gjøre mer. Vi må vinne mot Bolton (borte), messet Benítez.

Liverpool presset kraftig på slutten, men fikk ikke flere baller forbi den tidligere Anfield-helten Brad Friedel.

- Han (Friedel) gjorde noen gode redninger, men når det skjer må vi skape flere sjanser.

Ingen penger
Det er neppe noen trøst å få på overgangsmarkedet heller. Ifølge engelske medier skal Benitez ha brukt sine siste 20 millioner på å kjøpe et fjerdevalg på stopperplass, Sotiris Kyrgiakos, ettersom klubbens tre beste midtstoppere alle sliter eller har slitt med skader i sesongstarten.

Liverpools amerikanske eiere, Tom Hicks og George Gillett, har mer enn nok med å betale avdragene på den enorme gjelden duoen pådro seg for å kjøpe klubben.

Så hvor skal Liverpool-fansen finne sin trøst? Det er et godt spørsmål. Merseyside-klubben har etter tre serierunder denne sesongen pådratt seg like mange tap som under hele forrige sesong. Men hvis man har ventet 19 år på et ligagull, kan man kanskje like gjerne vente 20 eller 21 år?

Nyhet: Spill Lotto og Tipping på mobilen

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag