RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Full støtte til Hareide

Sist oppdatert:
Landslagssjef Åge Hareide får massiv støtte for at han vil teste Christian Grindheim og Kristofer Hæstad sammen på den norske midtbanen.

Her kan du se kampen på web-tv.

TV 2 Nettavisen følger den direkte fra klokken 19.00.

De to får minst 45 minutter sammen mot Sveits onsdag kveld. Lykkes forsøket, kan de fort få ny tillit i VM-kvalifiseringskampene utover høsten.

- Det kommer an på hvordan det går mot Sveits, det, sier Hareide.

Det betyr at Norge kan stille med en midtbaneduo som kun står bokført med totalt fem landskamper i VM-kvalifiseringskampen mot Slovenia om drøye to uker. TV 2 Nettavisens lesere er fornøyde med valget, og ved 11-tiden onsdag mente mer enn fire av fem at duoen Grindheim/Hæstad ville sende Norge til VM.

- Slutt å se på alderen
Ekspertene hyller også Hareides forsøk.

- Gutta har dominert i eliteserien i år. Nå får vi se om også Christian Grindheim er moden til å ta steget opp. Hæstad var jo positiv mot Italia. Nå blir det opp til Grindheim å vise seg frem, sier TV 2-ekspert Jahn Ivar Mini Jakobsen.

Han synes ikke Hareide bør være redd for å bruke spillerne også i VM-kvalifiseringskampene utover høsten.

- Man må slutte å se på når folk er født. Er man god nok, er man gammel nok, sier han.

- Ikke gambling
TV 3-ekspert Vidar Davidsen er enig med Mini.

- Christian Grindheim har vist at han duger på dette nivået før. Mot Brugge i Champions League. Han har gjort det godt over tid på U21-landslaget. Erfaring fra andre viser at steget opp ikke alltid er så veldig stort. Han har også markert seg i eliteserien. Dette ser jeg overhodet ikke på som gambling, sier han.

Begge de to ekspertene understreker at Åge Hareide vet hva Tommy Svindal Larsen kan bidra med, og at han uten å spille mot Sveits kan gjøre en jobb mot Slovenia - hvis han blir bedt om å gjøre det. Og hvis onsdagens test fungerer dårlig.

- Men med Grindheim, Hæstad, Gamsten og Valencia blir det liten slag- og luftstyrke på midtbanen, sier Mini.

Det er hans eneste innvending.

- Det er ingen murbrekkere på denne midtbanen. Til gjengjeld er det mye løpskraft og masse spennende ferdigheter fremover på banen. Det blir spesielt spennende i en kamp som det er forventet at vi skal styre, sier Davidsen.

Hva synes du om Grindheim/Hæstad på landslaget. Diskuter saken med andre her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere