RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Full tillit til norske dommere

Flere kontroversielle dommeravgjørelser har preget overskriftene de fem første rundene i årets Tippeliga. Men dommersjef i NFF Reidar Bjørnestad har full tillit til kamplederne. Hva mener du?

Dommer Tommy Skjerven fra Kaupanger IL har blitt utsatt for mest kritikk i media. Han stod for den kontroversielle annulleringen av Raymond Kvisviks scoring for Brann mot Rosenborg på Lerkendal i serieåpningen.

Brann fikk i første omgang indirekte frispark, og Dylan MacCallister tok frisparket kjapt og fant Raymond Kvisvik som satte ballen i mål. Men kampens dommer Tommy Skjerven annullerte scoringen, til store protester fra Brann-spillerne.

Full tillit
Samme dommer havnet på nytt i overskriftene etter Vikings 1-1-kamp mot Lillestrøm onsdag. Viking-spillerne ville etter kampen ha Lillestrøms 1-0-scoring annullert og følte seg i tillegg snytt for straffespark.

- Når det gjelder Tommy Skjerven, har vi tidligere sagt oss delvis uenig med avgjørelsen hans etter episoden i første serierunde. Men etter kampen mot Lillestrøm har vi for øyeblikket ingenting å utsette på ham. Skjerven er en god og seriøs fotballdommer, slår dommersjef i NFF, Reidar Bjørnestad, fast overfor TV 2 Nettavisen.

Vanskelig posisjon
Dommersjefen påpeker at kamplederne har en svært vanskelig posisjon i Tippeligaen.

- Dommerne skal ta avgørelser i løpet av få tiendels sekund. Han må følge spillet kontinuerlig, og ta de beslutningene han mener er i overstemmelse med spillereglene, sier Bjørnestad.

Og at dommerne ofte stjeler overskriftene, er en del av spillet, mener Reidar Bjørnestad.

- Mange av uttalelsene fra spillere og trenere etter kamper kommer i spontanitet, og rett etter kampens hete. Men det betyr ikke alltid at de har rett i sin kritikk, ler Bjørnestad.

Kan endre på oppsettet
Norges fotballforbund (NFF) kan endre på dommeroppsettet om de ser tendeser til sviktende prestasjoner hos dommerne.

- Som spillere og trenere kan også dommerens prestasjoner variere. Men vi fotballforbundet er svært romslige, og knekker ikke nakken på en dommer om han fatter avgjørelser vi er uenige i. Er det en dommer i Tippeligaen som ikke lykkes som forventet, kan dette få konsekvenser for ham, og vi kan justere på oppsettet, sier Reidar Bjørnestad.

- Vi har observatører på hver kamp som følger dommerne. Vår oppgave er blant annet å vurdere om dommerne blåste rett, og om dommeren var i riktig posisjon til å se situasjonen. Men jeg vil understreke at vi har full tillit til dommerne i Tippeligaen nå, forklarer Bjørnestad.

Mener du dommerne i Tippeligaen gjør en god jobb? Si din mening og les hva andre mener i kommentarfeltet under.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere