RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fullklaff for fjerde dag på rad?

Foto: Patric Söderström (Scanpix)
Sist oppdatert:
Klikk her for kveldens oddstips fra Sportspill.no

Les også: Lesernes oddstips torsdag
Lunsjtips Bjerke: Vi stoler på en svenske
Trav Bergen: Eieren gir grønt lys

Oddsuken har startet svært bra for Sportspills eksperter, med treff på samtlige tre spillforslag. Tilbakebetalingsprosenten har så langt denne uken vært på 239 prosent.

I dag har vi funnet frem til en spennende fotballdobbel til 2,96 i odds fra langoddsprogrammet.

Bli nettspiller hos Norsk Tipping! Bestill gratis kortleser her.

Osasuna - Deportivo La Coruna
Mandag satset vi pengene på at Real Sociedad skulle slå et vaklevorent Deportivo La Coruna til 1,90 i odds. Oppgjøret endte 3-0, og i kveld tror vi Deportivo går på nok en smell.

Den falmende storheten skal ut i bortekamp i cupen mot Osasuna klokken 21. Det er 32 lag igjen i Copa del rey, og dette er første runde lagene fra Primera Division deltar. I Spania spilles det best av to kamper. Dette er første oppgjør mellom lagene.

Cupen har på langt nær samme status i Spania som i Norge, og de fleste lagene sender innpå mange reserver og talenter i de første rundene.

Osasuna ligger på 12. plass i Primera med ni poeng på de første åtte kampene, mens Deportivo ligger nest sist med skarve fire poeng og 3-14 i målforskjell. Så langt har man ikke vunnet en eneste kamp.

I en slik situasjon kan ikke Deportivo prioritere cupen, og fokus er rettet mot søndagens meget viktige hjemmekamp mot Espanyol.

Ifølge rapportene fra spanske aviser og klubbhjemmesider ble tre Deportivo-spillere skadet denne uken: Laure, Desmarets og David Rochela. Det er ventet at kun tre av spillerne som var med på å bli slaktet av Real Sociedad for tre dager siden, starter i kveld.

Miguel Angel Lotina, som kan miste jobben som Deportivo-trener dersom det blir tap for Espanyol søndag, kommer trolig til å legge om til en defensiv 5-2-2-1-formasjon. Flere rapporter indikerer at Knut Olav Rindarøy, som bare har én seriekamp denne sesongen, spiller fra start.

Osasuna fikk en etterlengtet opptur i serien med 3-0 mot Malaga i helgen.

Det er ventet at trener Jose Antonio Camacho gjør sju endringer fra den kampen, og den viktige angrepsduoen Camunas og Pandiani er ute med skader. Tidligere Real Sociedad-keeper Asier Riesgo spiller sin første offisielle kamp i Osasuna-drakt i kveld.

Da lagene møttes i serien i La Coruna 17. oktober, endte kampen 0-0. I cupen har de spilt tretten kamper mot hverandre. Osasuna har vunnet sju, Deportivo seks.

Sannsynlige lagoppstillinger:
Osasuna (4-2-3-1): Asier Riesgo - Damiá, Lolo, Josetxo, Nelson – Rúper, Nekounam - Juanfran, Vadocz, Calleja - Lekic

Deportivo (5-2-2-1): Manu - Manuel Pablo, Colotto, Aythami, Lopo, Rindarøy – Juan Rodríguez, Juan Domínguez – Saúl, Pablo Álvarez - Riki.

Selv om begge lagene har mer enn nok med serien om dagen, tror vi Osasuna vinner knepent i kveld. Et godt argument for det er at Deportivo, som er i ferd med å spille tre kamper på sju dager og er nødt til å ta poeng søndag, ikke trenger å vinne dagens cupkamp for å gå videre. Et 0-1-tap i kveld og et godt resultat på hjemmebane i returkampen holder i massevis.

Ettersom Osasuna – Deportivo ikke kan spilles som singel, kombinerer vi den med et objekt fra semifinalen i den svenske cupen.

Nå kan du tippe på Android-telefoner

Helsingborg IF – Mjällby
Kampstart kl. 19.00.

Kveldens cupmotstandere har møtt hverandre to ganger i serien denne sesongen. Helsingborg vant begge kampene med ett måls margin.

Det er viktig å ha i bakhodet at den svenske cupen er langt mindre prestisjefull enn den norske, selv om vinneren får plass i Europa League.

Helsingborg kjemper en tøff kamp med Malmö om ligatittelen, og bare målforskjellen skiller de to rivalene fra Skåne når det gjenstår to serierunder.

Allerede om tre dager skal Helsingborg ut i en tøff bortekamp mot Halmstad, som sårt trenger poeng for å komme seg unna bunnstriden. Selv om trener Conny Karlsson i dette intervjuet prøver å gi inntrykk av at Helsingborg prioriterer kveldens kamp, skinner det igjennom at helgens seriekamp er langt viktigere. Det er åpenbart at en del spillere hviles i kveld, men det er ikke kjent hvor omfattende rokeringene blir.

Helsingborg har tre cupmesterskap, det siste kom i 2006.

Nyoppprykkede Mjällby ligger på en flott femteplass i serien og kan konsentrere seg fullt og helt om cupen. Kveldens vinner møter Superettan-laget Hammarby i finalen. Dersom Mjällby skulle klare å ta seg videre i kveld, er altså sjansene gode for at klubben tar sitt første cupmesterskap i historien.

Mjällby, som sist spilte i Allsvenskan i 1985, er heltente på å krone en eventyrlig comebacksesong med cupfinale og Europa League-spill, og har derfor langt mer å spille for enn Helsingborg i kveld.

For Helsingborg henger det å snyte rivalen Malmö for seriegullet og samtidig få muligheten til å kvalifisere seg for Champions League neste sesong langt høyere enn en plass i en svensk cupfinale som sjeldent blir utsolgt.

Vi setter pengene på at det ikke blir Helsingborg-seier i kveld og spiller en handikapvariant der Mjällby starter med ett måls ledelse. Dermed går spillet inn dersom kampen ender U eller B.

Dagens dobbel ser slik ut:
95. Helsingborg IF – Mjällby (0-1) 2,90 – 3,45 – 1,85
104. Osasuna - Deportivo La Coruna 1,60 – 2,80 – 3,45
Samlet odds: 2,96
Innsats: 100 kroner
Klikk her for å levere dobbelen hos Norsk Tipping (innsatsen styrer du selv)

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Sportspill.no on Facebook

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere