*Nettavisen* Sport.

Fullstendig ydmykelse for RBK

Foto: WOLFGANG RATTAY (Reuters)

Rosenborg så ut som lilleputter mot Leverkusen. - Det er bare å beklage, sier Eggen.

16.09.10 23:02

BAYER LEVERKUSEN - ROSENBORG 4-0:

Rosenborgs trener Nils Arne Eggen hadde i forkant av den første kampen i Europaligaen tonet ned Rosenborgs muligheter mot Bayer Leverkusen.

Det gjorde han lurt i.

For Rosenborg ble i det store og det hele rundspilt etter alle kunstens regler.

- Dette var trøstesløst. Det virket nesten som om spillerne var uten lyst. De var baktunge og hadde liten plan. Det virket som om Bayer Leverkusen kunne score så mange mål de bare ville, sier Rune Bratseth i Viasats studio etter kampen.

Tidlig trøbbel
Marerittet startet allerede etter fire minutters spill.

En lang ball ut på tyskernes høyrekant ble fullstendig feilberegnet av Rosenborgs kaptein Mikael Dorsin. Eren Derdiyok snappet ballen foran den passive svensken, som luntet etter ballføreren samtidig som han opphevet en eventuell offside. Derdiyok spilte fri Patrick Helmes som scoret sikkert alene med keeper.

- Der ser du mangel på defensiv individuell dyktighet, sier Nils Arne Eggen til Viasat etter kampen.

Tyskerne fortsatte å dominere kampen, og snaue ti minutter før pause kom 2-0.

Etter et blokkert skuddforsøk datt ballen ned til Reinartz drøye 20 meter fra mål. Han dro til på direkten og sendte ballen rett i krysset. Vakkert.

Hattrick for Helmes
Og tyskerne fortsatte storspillet i andre omgang.

Etter 58 minutter var Helmes igjen på farten. Han ble spilt fri på høyresiden og stormet inn i feltet. Han ble presset nesten helt ned til dødlinja, men fikk sendt ballen inn. Om tyskeren mente å skyte eller å legge inn skal være uklart, men ballen gikk i hvert fall på innsiden av keeper Daniel Örlund og i mål. En gedigen keepertabbe.

Bare tre minutter senere kompletterte Helmes hattricket. Han fikk stå merkelig alene i feltet, møtte et langt innlegg og stanget inn sitt tredje for kvelden.

Hyypiä RBKs farligste
Deretter virket Bayer Leverkusen å være stort sett fornøyde med kampen og satte ned tempoet. Rosenborg fikk komme mer med, men den eneste farligheten var det Bayer Leverkusen som selv skapte da Sami Hyypiä satte ballen i egen stolpe og ut.

- Det er bare å beklage at vi blir så tafatte. Vi er totalt under pari, innrømmer Nils Arne Eggen.

4-0 var ikke et eneste mål for mye, og enda verre var det at Bayer Leverkusen hadde mange av sine beste spillere ute og stilte med en drøss svært så unge gutter.

Må kjempe mot sisteplassen
Det hjalp neppe Rosenborg nevneverdig at Aris Saloniki slo fjorårets vinner av Europaligaen Atletico Madrid 1-0 i den andre kampen i gruppa. Dermed ser det ut til at Rosenborg skal kjempe hardt for å unngå sisteplassen i gruppa.

Men Eggen er av en annen oppfatning.

- Det er fem kamper igjen. Dem får vi ta, sier han offensivt.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Følg oss på Twitter: @NettavisenSport

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.