RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Furten Mourinho føler seg oversett

FÅR LITE PRISER: Chelsea-sjef José Mourinho.
FÅR LITE PRISER: Chelsea-sjef José Mourinho. Foto: Andrew Matthews (PA / NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Tok strupetak på seg selv for å vise hva han mente.

Sist gang José Mourinho ble kåret til månedens manager i Premier League, var tilbake i mars 2007. Denne sesongen, til tross for at Chelsea allerede har vunnet ligaen med klar margin, har Mourinho blitt oversett.

I 2005/06-sesongen da Mourinho også ledet de blå fra London til en klar ligatittel, vant han kun én gang. Bare tre ganger i løpet av Premier League-karrieren har portugiseren vunnet prisen for månedens manager.

Kinnear har flere
Det betyr at latterliggjorte Joe Kinnear, som blant annet har ledet Wimbledon og Newcastle, er foran Mourinho med sine fire.

Stuart Pearce har vunnet prisen like manager ganger som Chelsea-sjefen.

På en pressekonferanse fredag innrømmer Mourinho at han ikke helt skjønner hvorfor han blir oversett på denne måten av ligaledelsen.

- Vi har ikke tapt en kamp på mange måneder. Vi vinner og vinner, men jeg får ikke gjort noe med dette. Jeg skal i hvert fall nyte at vi har vunnet tittelen, det er tross alt det viktigste, sier han ifølge Daily Mail.

FORAN MOURINHO: Joe Kinnear.

- Jeg ønsker helst ikke å kommentere, men jeg skulle gjerne likt å vite hvem som satt i panelet. Hvem er de? En dag kan det hende jeg møter en av dem og da skal jeg gi vedkommende en god klem.

Strupetak
I det han sa klem, gjorde han imidlertid en strupetak-gest på seg selv foran pressen.

Det er sir Alex Ferguson og Arsène Wenger som naturlig nok dominerer listen over managerne med flest månedenes manager-titler.

Ferguson vant 27 priser, mens Wenger står med 14 så langt.

Selv om Mourinho ikke har hentet hjem noen priser, så har spillerne hans nesten gjort rent bord denne sesongen på årets lag.

Seks på årets lag
Seks spillere var på laget og mange mener nok at både Francesc Fabregas og Cesar Azpilicueta også burde vært med blant de elleve beste.

I tillegg ble Eden Hazard kåret til årets spiller i Premier League.

Mourinho selv har blitt kåret til årets manager i Premier League to ganger - 2004/05 og 2005/06 - og kan vinne den prisen, også i år.

Chelsea møter Liverpool til ligakamp søndag.

Digger du fotball? Sjekk Tippemagasinet, da, vel:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere