*Nettavisen* Sport.

Fy Fofana, Lillestrøm!

I STORFORM: Moryke Fofana både scoret og vartet opp med mågivende pasning. Foto: Audun Braastad (NTB scanpix)

Banket de regjerende mesterne.

12.06.14 21:00

LILLESTRØM - STRØMSGODSET 3-0:

Strømsgodset-trener David Nielsen fikk med seg tre poeng i sin debutkamp med hovedansvaret for drammensklubben mandag, men allerede torsdag ventet det tøffere oppgaver for den sympatiske dansken, Lillestrøm borte.

Godset har hengt brukbart med Molde i toppen av Tippeligaen denne sesongen, og siden de blå avga poeng borte mot Bodø/Glimt tidligere torsdag, var dette en gylden mulighet for Nielsen og hans unggutter.

- Sørgelig
Treneren hadde nemlig med både Iver Fossum (17) og Martin Ødegaard (15) fra start på Åråsen. Det var likevel en helt annen spiller som stjal showet.

Moryke Fofana har vist seg som en aldri så liten diamant i LSK-drakten denne sesongen og i første omgang ble det både scoring og assist på 22-åringen.

Etter pause økte Tommy Høiland til 3-0.

Det maktet ikke gjestene å hamle opp med og dermed ble alle tre poengene igjen på Romerike, mens Godset igjen misbrukte en mulighet til å knappe innpå Molde. Drammenserne står fortsatt med 24 poeng. LSK har nå 21.

- Jeg tror ikke jeg har sett Godset så sørgelig som de har vært i denne kampen, sier TV 2-ekspert Egil Drillo Olsen om gjestenes innsats.

Aktiv Fofana
Hjemmelaget tok ledelsen allerede etter fem minutters spill.

Petter Vaagan Moen spilte ut til Erling Knudtzon. Den kjappe angrepsspilleren la inn foran mål og der ventet Fofana, som avsluttet i mål.

Avslutningsteknikken til Lillestrøm-spilleren så kanskje en smule underlig ut, men da han fikk stokket beina, satt kula bak Anders Gundersen i buret.

Ti minutter før pause var rollene byttet. Igjen var Vaagan Moen og Fofana involvert. Sistnevnte lekte seg nærmest med Øyvind Storflor, før han spilte videre til Knudtzon. Han gjorde ingen feil og dermed ledet LSK 2-0.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

TAP: David Nielsen gikk på sitt første tap som Godset-sjef. Foto: Audun Braastad (NTB scanpix)

Godset hadde også hatt sin sjanser i første omgang og unggutten Ødegaard hadde blant annet gjort mye bra. Thomas Lehne-Olsen, som hadde fått en sjelden sjanse på topp, misbrukte også en mulighet alene med Arnold Origi.

Kontret i senk
Etter pause ble det ikke like sjanserikt, men det var Godset som jaktet en redusering. Vertene forsvarte seg bra og holdt gjestene på avstand.

Godset-trykket ga også LSK muligheten til å kontre og etter 70 minutter gjorde de nettopp det. Erling Knudtzon brukte rakettfarten og løp fra alle. Skuddet gikk i stolpen, men på returen scoret Tommy Høiland.

Dette var på mange måter spikeren i kista. Godset fortsatte å trille ball, men skapte lite framover og Lillestrøm kunne kontrollere inn seieren.

«Fugla» er dermed oppe på sjetteplass i Tippeligaen.Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag