*Nettavisen* Sport.

G16-landslaget imponerer stort

Foto: Inger Utvik

Torsdag ble Portugal beseiret.

04.10.12 21:33

Norges U16-landslag imponerer stort i den pågående EM-kvalifiseringen.

De norske talentene var allerede før torsdagens kamp mot Portugal kvalifisert til neste EM-kvalifiseringsrunde, etter at Malta og Island ble beseiret i de to første kampene.

En langt tøffere oppgave ventet da Portugals beste 16-åringer var motstandere i den siste gruppespillskampen torsdag. Men også denne gangen ble det suksess for Bård Floviks elever.

Tre seire
Norge vant til slutt 1-0 over Portugal og er dermed gruppevinnere, en meget sterk prestasjon av 1996-årgangen. Iver Fossum ble matchvinner med sin scoring etter 40 minutter. Samme mann havnet også på scoringslisten i de to første gruppespillskampene.

Sandnes Ulf-spiller Zymer Bytyqi, som har skrevet under for Red Bull Salzburg, hadde målgivende pasning på Fossums scoring.

- Deilig med 1-0-seier over Portugal, en assist og gruppevinnere. Kremen på kaka er å få skryt av Uefa-presidenten over hvor god jeg er, skrev Bytyqi på Twitter etter kampen.

Nettavisen tolket dette som at det var Michel Platini som hadde gratulert ham, men det viste seg å være feil.

Også landslagstrener Bård Flovik var en fornøyd mann etter kampen.

- Dette var kjempegøy. Vi spilte en prikkfri kamp og vant fullt fortjent i en avgjørende kamp mot en stor nasjon. Første omgang er det beste vi har gjort med dette laget, da var vi fantastisk gode. Vi var skapende offensivt og bunnsolide defensivt. Portugal hadde ikke en eneste målsjanse før pause. Andre omgang var jevn, men vi hadde flest sjanser også da, sier Flovik til Fotball.no.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix

Førsteseedet
Seieren gjør at G16-landslaget står med åtte seire, fem uavgjort og null tap på sine 13 siste kamper. Nå er de norske talentene kvalifisert til en ny kvalikgruppe til våren, der vinnerne går videre til EM.

Norge er nå førsteseedet til trekningen.

Bård Flovik er positiv med tanke på fremtiden.

- Vi har et midtbaneledd med stor løpstyrke og gode ferdigheter, vi har et spillende bakre ledd, og vi har en veldig skarp Zymer Bytygi på topp, som skaper mye både med de andre og på egenhånd. Summen av alt dette gjør oss til et bra lag, fortsetter Flovik.

Les også saken Nettavisen skrev om U16-landslaget før EM-kvaliken:
- Landslaget som gir nordmenn håp

Slik spilte Norge mot Portugal (4-3-3): Sondre Rossbach - Ola Lønn Jenssen, Ulrik Yttergård Jenssen, Bjørn Inge Utvik, Izantullah Ahmadzai - Morten Thorsby, Vajebah Sakor, Iver Fossum - Morten Konradsen, Zymer Bytygi (Runar Espejord 76.min), Joachim Eriksen.

Mest lest på Nettavisen nå:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.