*Nettavisen* Sport.

Ga blaffen i skaden

Foto: Håkon Mosvold Larsen/Scanpix

- Det var verdt det, sier John Carew.

08.09.10 11:50

NORGE-PORTUGAL 1-0:

ULLEVAAL STADION (Nettavisen):

- Han er ikke like god som før, sa Portugals trener om John Carew før kampen mot Norge.

Vel, Portugal er kanskje ikke like gode som på sitt aller beste, de heller. Og om Carew kanskje har vært en enda bedre fotballspiller tidligere i karrieren, så har han minst like mye muskler som før. Og bortimot samme fart.

Dermed slo Norge et Portugal-lag som sto med ett tap på sine 19 siste kamper før de gikk ut på Ullevaal-gresset.

Etter 21 minutter jaget nemlig Carew en tilsynelatende håpløs ball. Portugals keeper hadde den nemlig i beina. Norges spiss var ti meter unna.

Men Hulken ga ikke opp.

- Første scoring
- Han slapp jo inn fire mål sist, og jeg regnet med at selvtilliten ikke var den beste. Noen keepere er jo heller ikke de beste med beina. Derfor tenkte jeg at hvis han slår ballen litt for langt fra seg, så skal jeg lure ham, sier Carew.

Og for en gangs skyld så lyktes han med å presse keeperen.

- Jeg satte fart mot ham. Jeg sprintet ikke. Men da han senket hodet, satte jeg inn sistegiret. Taktikken fungerte veldig bra, fortsetter han glisende.

Vel vitende om at Erik Huseklepp satte returen i tomt bur.

- Har du opplevd at sånt keeperpress har endt i mål tidligere?

- Jeg har ofte jagd keeperen på den måten i England, men det er sjelden jeg når helt fram. Jeg har kanskje klart å blokkere et utspill noen ganger, men det har aldri blitt scoring på det. Heldigvis ble det riktig tidspunkt med en sånn scoring i denne kampen, fortsetter 31-åringen.

Annonse: Klikk her for å spille om Viking Lotto-potten på 34 millioner kroner!

- Nesten ikke til å tro
Derfor ga han også blaffen i at han skadet seg i samme øyeblikk.

- Forhåpentligvis er det bare snakk om en krampe. I så fall er jeg straks tilbake. Er det en strekk så blir jeg ute litt lenger. Det blir avklart i løpet av et par dager. Men hvem bryr seg? Det var verdt det, sier han og fortsetter.

Drillo var selvsagt også fornøyd med spissvalget sitt.

- Jeg har aldri sett ham så tent. - Han var veldig ydmyk da han ble tatt ut, og tok det ikke som noen selvfølge at han fikk starte. Han ofret seg også veldig på målet, sier landslagssjefen.

Carew selv ser konturene av noe stort.

- Vi hadde håpet på fire poeng etter to kamper. Nå har vi seks poeng. Portugal har ett. Det skal bare spilles åtte kamper totalt. Dermed er det bare seks kamper igjen. For all del, vi er ikke i EM, det er en god jobb som må gjøres også videre, men vi har fått en start vi nesten ikke kunne tro på, sier han.

- Kanskje får jeg med meg et sluttspill før jeg legger opp, jeg også ...

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.