*Nettavisen* Sport.

Ga fra seg straffespark

Foto: Cornelius Poppe/Scanpix

- Det var litt amper stemning, så jeg ville ikke ha mer bråk, sier Sarpsborg 08’s kaptein Kjetil Berge.

29.03.10 19:55

SARPSBORG 08-LYN 2-0: Øyvind Hoås og Joakim Eyde scoret målene da fjorårets største overraskelse i Adeccoligaen, Sarpsborg 08, slo Lyn komfortabelt. Det det ble snakket mest om etter kampen var likevel straffesparksituasjonen etter en drøy times spill:

Tom Erik Breive kom igjennom innenfor Lyns sekstenmeter, gikk i bakken og Sarpsborg 08 ble tildelt ellevemeter. Det ville ikke østfoldingene ha.

- Vi fikk først straffespark, men linjedommeren mente det ikke var det.

- Da ble det en prat mellom oss kapteinene og dommeren, og vi ble enige om at de kunne ta en femmeter, sier Kjetil Berge til Nettavisen.

Lyns hjemmeside får særpingene skryt for sitt fair play, men Sarpsborgs-kapteinen innrømmer at det lå en smule taktikkeri bak også.

- Det var litt amper stemning, Lyn hadde fått en del avgjørelser i mot seg i førsteomgangen og gikk vel hardt til i en del taklinger, så jeg ville ikke ha mer bråk.

- Hva skjer hvis det står 1-1 i det 90. minutt i seriekampen mot naborival Fredrikstad, og en tilsvarende situasjon oppstår?

- Da lar jeg dommeren få ta avgjørelsen alene, humrer Berge.

Tom Erik Breive sier til Nettavisen han mener det like gjerne kunne blitt dømt straffe på situasjonen, men har ingen problemer med at straffen ble omgjort. Assistenttrener Bjørn Tore Karlsen, som ledet Sarpsborg-laget mens trener Roar Johansen var på fødestuen sammen med sin bedre halvdel, sier til Nettavisen at han ikke så den omtalte episoden. I stedet gleder han seg over at formen er inntakt en uke før seriestart.

- Det ser brukbart ut, og målet er at vi skal havne et sted fra 3. til 5. plass.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.