RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ga gullfavoritten en på trynet

JUBEL: Odd-spillerne feirer Frode Johnsens scoring.
JUBEL: Odd-spillerne feirer Frode Johnsens scoring. Foto: Svein Ove Ekornesvåg (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Vanvittig drama på Røkkeløkka.

MOLDE - ODD 1-2:

Forrige sesong var Molde og Odd blant de to beste lagene i norsk fotball. De to utviklet seg også til rivaler på grunn av konstant munnhuggeri mellom trenerprofilene Tor Ole Skullerud og Dag Eilev Fagermo.

Tirsdag møttes de to lagene til ny dyst i Tippeligaen. Storkampen var e to respektive lagenes første ligakamp i 2015-sesongen, en sesong der begge lag er tippet til å kjempe i teten, men der Molde er stor favoritt.

Gjestene fra Skien så imidlertid ikke til å bry seg så mye om dette stemplet. I det 54. minutt tok nemlig Odd ledelsen ved Frode Johnsen.

Molde slo tilbake rett før slutt ved Mohammed Elyounoussi, men Odd ville det annerledes og sikret seieren på overtid. Ole Jørgen Halvorsen ble matchvinner for gjestene, som har fått en perfekt start på året.

- Vi blir kjørt til tider, jeg må innrømme det, men vi er effektive, har tur og scorer mål. Det er veldig gøy, sier matchvinneren til TV 2.

- Det blir ikke bedre, legger han til.

Dette betyr for øvrig at Rosenborg topper Tippeligaen etter én runde. Trønderne slo Aalesund med solide 5-0 i sin åpningskamp mandag.

Store sjanser
Det åpent forrykende på Aker stadion og allerede etter få minutter var vertene nær ved å ta ledelsen. Mohammed Elyounoussi fyrte av et skudd fra kanten av 16-meteren og ballen gikk i tverrliggeren, ned og ut.

Like etter var det unggutten Sander Svendsen som prøvde seg. Også hans avslutning var god og denne gangen sneiet ballen tverrliggeren.

Keeper Sondre Rossbach og resten av Odd-laget kunne prise seg lykkelig for at de unngikk baklengs i åpningsminuttene i rosens by.

Det var nettopp Molde som hadde initiativet i løpet av de første 45 minuttene, men gjestene fra Skien kom også på en og annen farlig visitt.

Ola Kamara og unggutten Svendsen startet på topp for et hjemmelag med flere spisser på skadelisten, men den tidligere Strømsgodset-mannen og unggutten på bare 17 år så ut til å ha god kjemi i angrepet.

Målløst til pause
Mohammed Elyounoussi var også svært aktiv offensivt for Molde og hadde en fot med i det meste. I det 39. minutt fikk han ballen av Svendsen og dro seg innover i banen før skuddet kom - rett på keeper. Returen fikk Mathias Moström svært lite ut av.

For gjestene var Olivier Ocean gitt sjansen på topp, men Vegar Forren og Joona Toivio hadde likevel grei kontroll på den canadiske spissen.

Jone Samuelsen og Fredrik Nordkvelle hadde begge også brukbare skudd i løpet av første omgang, men nettsus ble det ikke for noen av dem.

(artikkelen fortsetter under bildet)

MANGE SJANSER: Begge lag skapte mye på Aker stadion.


Da dommer Tom Harald Hagen blåste for pause sto det litt skuffende 0-0 på Aker stadion, men ut ifra sjansene, lå det en scoring i luften.

Johnsen-mål
Andre omgang startet som den første, men gode sjanser.

Først fikk gjestene et mål annullert, etter at Lars-Kristian Eriksen hadde kriget ballen i mål etter en corner. TV-bildene viste han han sparket ballen ut av hendene på Ørjan Nyland og slik sett en korrekt avgjørelse.

Rett etter skjedde det ting i motsatt felt. Vegar Forren vant en duell, men brukte hånda til å slå ballen videre, noe dommeren også så.

Minuttet etter var Ola Kamara på farten. Spissens skudd ble stoppet av Rossbach i buret, men returen havnet hos Elyounoussi. Kantspilleren klemte til, men ballen gikk høyt over. Her burde det stått 1-0.

I stedet var det gjestene som kunne juble like etter. Fredrik Oldrup Jensen fant Frode Johnsen og veteranen på 41 år satte inn ledermålet.

Trippelsjanse
Scoringen førte til at kampen ble enda mer åpen og underholdene. Molde måtte nå fram, mens Odd stormet fram på gode kontringer.

Det var naturligvis Molde som skapte de største sjansene og de var av den enorme sorten. I det 67. minutt fikk Molde en trippelsjanse.

Både Elyounoussi, Kamara og Moström kunne satt ballen i mål i samme angrep, men nok en gang slapp skienslaget utrolig nok med skrekken.

Rett etter gikk Moström ned i feltet, men dommeren mente det ikke var grunn til å blåse straffe. Det var få protester på den avgjørelsen.

Dramatisk
Molde presset på og presset på og det så ut som tiden var i ferd med å renne ut, men så, like før slutt dukket Mohammed Elyounoussi opp.

Han fikk ballen av Kamara og curlet inn 1-1.

Gleden skulle likevel bli kortvarig. Rett etter tok Odd tilbake ledelsen. Ole Jørgen Halvorsen. Han fikk hodet på ballen etter en corner. 

Flere mål ble det ikke.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere