RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gambleren i kampfiksingsaken: - Dette er blitt en stor sak ut av ingenting

ADVOKATER: Advokatene Christian Stenberg (t.h.) og Abdelilah Saeme jobber med kampfiksingsaken.
ADVOKATER: Advokatene Christian Stenberg (t.h.) og Abdelilah Saeme jobber med kampfiksingsaken. Foto: Lise Åserud (NTB scanpix)
Gambleren som satset forklarte seg.

Den 43 år gamle gambleren mener han ikke har gjort noe ulovlig i den pågående kampfiksingssaken. Det sa mannen da han forklarte seg i Oslo tingrett torsdag.

Påtalemyndigheten mener på sin side at svensken er helt sentral i saken.

Ved siden av de fem fotballspillerne fra Follo og Asker står to personer tiltalt for å ha spilt for store beløp hos Norsk Tipping på de aktuelle kampene. Torsdag forklarte den eldste av disse seg for retten.

43-åringen fortalte under sin forklaring at han har vært aktiv gambler siden han var 13-14 år gammel. Mannen kjente den tiltalte fotballspilleren Alban Shipshani (Asker) fra tidligere og de snakket ofte sammen om fotball.

Gambleren har aldri nektet for å ha satt mye penger på kampene Østsiden mot Follo og Frigg mot Asker den 24. juni 2012. Bakgrunnen for at han spilte for opp mot 80.000 kroner, skal ifølge 43-åringen ha vært god informasjon fra Shipshani.

Spillere på fest

I en telefonsamtale etter Askers seier over Stabæk i cupen 21. juni, fikk den svenske gambleren informasjon om at spillerne hadde vært på fest etter triumfen. I tillegg skal også noen spillere ha vært skadd. Han fikk også tips om at Follo hadde overprestert i sesongen og kunne tape kampen mot Østsiden samme dag.

På kampdagen skal 43-åringen ha ankommet Norge. Han reiste til den tiltalte 33-åringen, og sammen spilte de to på de to kampene for rundt 80 000 kroner. 33-åringen skal både ha brukt sitt eget og sin kones spillekort.

- Jeg har ikke gjort noe ulovlig. Jeg fikk informasjon av Alban (Shipshani) og derfor satset jeg på kampene. Dette er blitt en stor sak ut av ingenting. Jeg hadde ikke husket dette spillet, hadde det ikke vært for denne saken, sa 43-åringen.

Møtte de andre

I mai skal 43-åringen ifølge påtalemyndigheten ha møtt tiltalte Formose Pape Mendy, Drin Shala og Saif Haydar Jafar for første gang i Uddevalla. Til stede var også Shipshani.

Gambleren hevder han ikke husker å ha møtt Mendy og Jafar.

I samtalen som fulgte skal de involverte ikke ha snakket om spill, men 43-åringen skal i stedet ha solgt dem solbriller, som de skulle selge videre i Norge. Mannen påstår han aldri hadde planlagt å sette penger på de to fotballkampene.

I avhør har svensken vært svært lite villig til å fortelle om andre involverte.

- Alban kom til meg og sa at jeg ikke skulle nevne han, fordi han var redd for sin karriere. Det var feil å ikke gjøre det, sa gambleren torsdag.

Fredag fortsetter rettssaken med tre vitneforklaringer. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere