RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gamboa kan glemme æresrunde i hjemlandet

HJEM TIL BRAKKA: Cristian Gamboa får neppe muligheten til å reise til Costa Rica for å motta hyllest etter VM.
HJEM TIL BRAKKA: Cristian Gamboa får neppe muligheten til å reise til Costa Rica for å motta hyllest etter VM. Foto: Yves Herman (Reuters)
Sist oppdatert:
- Han skal rett tilbake til Trondheim når Costa Rica er ute, sier Per Joar Hansen.

De fleste spillerne som deltar i årets VM kan koste på seg en aldri så liten ferie etter at mesterskapet i Brasil er over.

Det gjelder imidlertid ikke for alle. Flere av Costa Ricas spillere spiller til daglig i skandinaviske klubber, hvor serien spilles fra vår til høst og ikke motsatt.

AIK OG AAFK: Celso Borges og Michael Barrantes er klare for kvartfinale i VM.

Derfor er det ikke sikkert at alle får muligheten til å bli med hjem til Costa Rica for å bli hyllet av sine landsmenn etter VM.

I svenske AIK ser det ut til å være uenighet innad når det gjelder Celso Borges. Sportssjef Johan Segui sier nemlig til Aftonbladet at midtbanespilleren kommer til å få fri en ukes tid for å reise hjem, mens styreleder Björn Wesström mener Borges bør reise direkte til Stockholm.

Perry: - Han skal hit
Rosenborg-trener Per Joar Hansen er klar på at Cristian Gamboa skal melde seg til tjeneste på Lerkendal så fort Costa Rica er ute av VM.

- Gamboa skal rett tilbake hit når han er ferdigspilt i Brasil, sier Perry til Nettavisen.

- Så hvis Costa Rica ryker ut mot Nederland i helgen, og Gamboa ringer og ber om å få dra en tur til hjemlandet, er svaret uansett nei?

- I utgangspunktet skal han hjem så fort som mulig. Nå har han vært borte i seks uker. For Cristian sin del håper jeg Costa Rica går så langt som mulig. Vi får ta en oppsummering etter kampen mot Nederland, sier Perry.

Imponert
Rosenborg-sjefen innrømmer at han er imponert over det Costa Rica og Gamboa har prestert under VM. Costaricanerne vant sin gruppe foran Uruguay, Italia og England, og slo ut Hellas i åttedelsfinalen.

- Både Gamboa og resten av laget har vist seg fram på en positiv måte. De jobber hardt for hverandre og spiller nærmest på hjemmebane. Det er mange costaricanere der, og det gir dem nok et ekstra løft.

- Gamboa har gjort en bra jobb defensivt og ikke blitt passert mye én mot én. Han har også vært freidig offensivt, sier RBK-treneren.

- Regner du med at utenlandske klubber vil fatte interesse for Gamboa etter dette mesterskapet?

- Man skal aldri si aldri i fotball. VM er det største og beste utstillingsvindu i fotballen. Når han og laget gjør det såpass bra, er ikke det umulig, sier Perry.

Rosenborg-backen går uansett glipp av torsdagens Europa League-kvalifisering mot latviske FK Jelgava og helgens tippeligamøte med Haugesund.

Kvartfinalen mellom Costa Rica og Nederland spilles lørdag klokken 22.

P.S. Verken Aalesund eller Vålerenga har besvart Nettavisens henvendelser angående henholdsvis Michael Barrantes' og Diego Calvos mulige ferieplaner etter VM.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere