*Nettavisen* Sport.

Gamle helter rystet Spurs

Foto: Adam Davy / Pa Photos / NTB scanpix

Dimitar Berbatov og Martin Jol senket gamleklubben.

17.03.13 20:44

TOTTENHAM - FULHAM 0-1:

Tottenham kjempet seg videre til kvartfinale i Europe League torsdag, da de vant ekstraomgangene mot Inter. 120 minutter kostet imidlertid krefter, og da Fulham kom på besøk søndag, sørget to gamle Spurs-helter for at hjemmelaget gikk på et sjeldent nederlag på White Hart Lane.

Den ene, tidligere Tottenham-spiller Dimitar Berbatov, scoret kampens eneste mål, og med 1-0 som sluttresultat, gikk Tottenham glipp av viktige poeng i tabellkampen mot Manchester City og Chelsea.

Den andre, Martin Jol, som var Spurs-manager fra 2004 til 2007, og huskes som en helt fordi han løftet klubben fra å stadig havne midt på tabellen i England, til å kjempe i det europeiske fellesskapet, kunne juble for Fulhams fjerde strake poengfangst, og et bitte lite bykst til tabellens tiendeplass.

- Det var en fantastisk seier og nøyaktig det vi trengte, sa Jol etter kampen, ifølge Sky Sports.

- Det er et slikt tap som vi må reflektere litt over, Vi hadde viljen, men fotballmessig gikk det ikke vår vei, forklarte Tottenham-sjef Andres Villas-Boas.

Bale skadet
Med Gareth Bale, som måtte stå over Inter-kampen på grunn av karantene, tilbake på banen, var Tottenham overlegne i åpningsminuttene på White Hart Lane. Uten at det resulterte i verken det ene eller det andre.

Fulham kom etter hvert bedre med, og kampen utjevnet seg til et kjedsommelig inferno av pasninger, som attpåtil stort sett var svært upresise. Antall målsjanser kan telles på en amputert hånd, og arenaens svetteste menn må ha vært André Villas-Boas og Martin Jol, som aktivt ga instruksjoner på sidelinjen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Eddie Keogh / Reuters / NTB scanpix

Førsteomgangen eneste nevneverdige hendelse skjedde minuttet før hvilen, da Bale skled i det han skulle foreta en vending, og ble liggende nede med smerter i foten. Han haltet etter hvert av banen, og det var lenge uvisst om han ville komme tilbake etter pause.

Scoret mot gamleklubben
Men Tottenham hadde sårt behov for Bale-magi for å kunne opprettholde den gode hjemmestatistikken, og waliseren sto fortsatt støtt på den offensive midtbanen da andreomgangen ble blåst i gang.

Det var imidlertid på andre siden av banen magien skulle slå til. Berbatov mottok ballen etter en strålende Fulham-kontring, og tuppet inn 1-0-målet mot gamle lagkamerater.

Tottenham ble Berbatovs første engelske arbeidsgiver, da han signerte for London-klubben i 2006. Han scoret 27 mål, før han i 2008 gikk til Manchester United. Derfra gikk veien til Fulham før inneværende sesong, og bulgareren har nå nettet elleve ganger for Craven Cottage-gjengen.

Også Brede Hangeland var nære å tegne seg på scoringslista for gjestene, men en god heading passerte feil side av stolpen.

Tottenham hadde ingenting å bidra med, bortsett fra ett eneste flott angrep minuttet før full tid, og gikk på sitt tredje hjemmetap for sesongen. Den gode statistikken med 21 poeng på de ti siste kampene, fikk seg også en liten skramme.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag