RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gamst: - Nedrykk aldri tema

Sist oppdatert:
Morten Gamst Pedersen jubler over Liverpool-seieren. Nå tror han at det endelig har løsnet for Blackburn.

Tross suksess og avansement i UEFA-cupen, har Blackburn hatt store problemer med å kapre poeng i årets Premier League. Hadde Gamsten og Rovers tapt mot Liverpool andre juledag ville laget bare hatt tre lag bak seg på tabellen, men sånn skulle det aldri gå.

- Deilig å slå et storlag
Morten Gamst Pedersen skar inn fra venstresiden, la inn en hard og lav ball på første stolpe – og Benny McCarthy kunne gi hjemmelaget 1-0 etter 50 minutters spill på Ewood Park, et resultat som sto seg kampen ut.

- Deilig med seier, og deilig å slå et storlag som Liverpool, innrømmer Gamsten, som forteller at tirsdagens målgivende ikke var noe flaksemål.

- Jeg fikk en god ball fra Tugay, og så meg etter alternativer i midten. Der så jeg Benny var på løp, og da slo jeg hardt inn mot ham. Han bruker å være god der, sier finnmarkingen tørt.

Poengmåneden
Tørr har ikke poengsankingen vært i desember for Blackburn.

Ni poeng er kapret så lengt i julemåneden, det vil si hele 41 prosent av Blackburns totale beholdning i Premier League denne sesongen. Akkurat nå har Edwood Park-laget 22 poeng på sine 18 kamper, og befinner seg på en respektabel 15. plass etter den gode vintermåneden.

Og Gamsten tror bare man har sett starten på oppturen.

- Vi har spilt bra lenge, men har marginen har ikke vært på vår side i de jevne kampene. Arsene Wenger sa for eksempel etter 6-2-kampen forrige helg, at det like gjerne kunne endt 3-3.

- Nå har vi Middlesbrough hjemme i neste kamp, som bør være en overkommelig oppgave. Dessuten får vi flere gode spillere tilbake fra skade i januar, som Ryan Nelson, Jason Roberts og Steven Reid.

Og selv om Blackburn har flirtet med nedrykksstreken i en god stund, bekymrer breddeholderen seg ikke.

- Nedrykk har aldri vært noe tema hos oss, det er bare noen journalister har pratet om.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere