RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gamst-dobbel senket United

(Getty Images)
Sist oppdatert:
Morten Gamst Pedersen hadde Manchester United som favorittlag i oppveksten. Lørdag scoret han to mål på Old Trafford.

MANCHESTER UNITED - BLACKBURN 1-2: Morten Gamst Pedersen kommer neppe til å glemme lørdag 24. september 2005 noen gang.

Venstrevingen vokste opp som Manchester United-supporter i Vadsø. Derfor ble det ekstra stort å debutere mot nettopp United i august i fjor. Den kampen endte 1-1 på Ewood Park, og nordmannen hadde den målgivende pasningen til Paul Dickovs mål for Blackburn.

Men kampen på Old Trafford i ettermiddag overgikk nok debuten med såpass mange prosent at det dukker opp feilmeldinger på lommeregneren.

32 minutter spilt. 18 meter. En norsk venstrefot. Det er de kalde fakta rundt Blackburns ledermål. Frisparket satt kontant i nota bak Edwin van der Sar i United-buret.

Nytt Gamst-mål
Hjemmelaget styrte det meste av omgangen spillemessig, men ledelsen holdt seg til pause. Etter hvilen satte United inn enda et gir, og Ruud van Nistelrooy utlignet fra kort hold.

- Jeg kan ikke nekte Blackburn seieren, de kom hit for å vinne. Men da Ruud utlignet trodde jeg vi skulle klare det, sa United-manager Sir Alex Ferguson til Sportinglife etter kampen.

Men ingen kunne stoppe Morten Gamst Pedersen, dette skulle bli hans store kamp. Ti minutter før slutt mistet Paul Scholes ballen i farlig posisjon. Bortelagets Michael Gray fant Gamsten i feltet, og han scoret sitt andre for kvelden!

- Paul Scholes er en stor spiller, men store spillere gjør også feil. Han vil ikke gjøre så mange av de der i sin karriere, mente Ferguson.

Dermed endte Gamst Pedersen som seierherre, tomålsscorer og matchvinner på Old Trafford, " the Theatre of Dreams". Det hadde Gamsten neppe engang turt å drømme om som håpefull unggutt på løkka.

Men i natt er det hvertfall én vadsøværing som garantert ikke kommer til å slite med mareritt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere